Förpackningschef kan utses till Sydsveriges främsta entreprenör

PUBLICERAD: 6 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Carl-Hugo Peters, ordförande i Malmö-baserade Paxxo, är en av tio finalister i den sydsvenska finalen av Entrepreneur Of The Year. (Bilden på Carl-Hugo Peters har vi lånat från ett reportage om Paxxo, publicerat i Dagens Industri, 3 sept. 2018. Fotograf Emil Malmborg)


Måndagen den 12 november har entreprenörer från tio företag chansen att bli Sydsveriges främsta entreprenör, när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year avgörs i Malmö. Bland finalisterna, som gör upp om titeln och en plats i den nationella finalen i januari, finns bland annat Carl-Hugo Peters, ordförande i Malmö-baserade säckproducenten Paxxo AB.

Paxxo AB, som tillverkar säckar för avfallshantering, är relativt okänt på hemmaplan, men desto större på den internationella marknaden. Paxxo, som säljer vad man betecknar som världens starkaste sopsäck, grundades i Malmö 1980 och har vuxit för varje år sedan dess. I dag är bolaget världsledande i flera avfallssegment – bland annat används företagets säckar i 35.000 reningsverk runt om i världen. 

Paxxo, som idag även har ett dotterbolag i USA, säljer sina produkter via certifierade partners i 40 länder världen över. Senaste tillskottet är Nya Zeeland och Australien, som väntas bli stora marknader. Säckarna har blivit standard i reningsverk och industridammsugare och används också bland annat i sjukvård, hotell och restaurang. Under 2018 förväntas Paxxos omsättning passera 100 miljoner kronor.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 31 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah