Förpackningar med noll avfall målet för Metsä Boards tävling

PUBLICERAD: 26 oktober 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Metsä Boards Ilkka Harju är ordförande i den namnkunniga juryn i förpackningstävlingen “Better with Less – Design Challenge”. (Bild Metsä Board)|

Metsä Boards förpackningstävling “Better with Less – Design Challenge” går in på slutvarvet – sista anmälningsdag är 1 december.

Metsä Boards förpackningstävling har som syfte att inspirera förpackningsdesigners att skapa förpackningslösningar som kan ha stor påverkan på omvärlden – samtidigt som förpackningarnas påverkan på miljön ska minska.

Årets “Better with Less – Design Challenge” startade den 1 juni och är alltså öppen för anmälan av bidrag fram till den 1 december 2022. Fokus och målet för årets tävling är att skapa lätt återvinningsbara och resurseffektiva förpackningslösningar som orsakar mindre eller noll avfall.

Tävlingsledningen har i dagarna släppt en specialinspelad video, där några av medlemmarna i den namnkunniga juryn delar med sig av sina åsikter om cirkularitet och hur designers och formgivare kan medverka för att uppnå cirkularitet.

Jurymedlemmen Andrew Gibbs, grundare och chefredaktör för The Dieline magazine, anser till exempel att förpackningsindustrin befinner sig i en brytpunkt, där utvecklingen mot cirkularitet snabbt förändras. 83 procent av yngre konsumenter har visat att de är villiga att spendera mer och att betala mer för hållbara varumärken.

Juryn för ”Better with Less – Design Challenge” består av:
Andrew Gibbs, Founder & Editor in Chief, The Dieline
Ben Parker, Co-founder of creative design studio Made Thought
Brandi Parker, Head of Sustainability, Pearlfisher
Brian Collins, Chief Creative Officer, Collins
Carin Blidholm Svensson, Creative Director & Founder, BVD
Diana Sanchez, Visual Design Associate Manager, Accenture Song
Jennifer Patrick, Global Packaging & Brand Director, Patagonia
Sian Sutherland, Co-founder, Plastic Planet
Juryns ordförande är Ilkka Harju, Packaging Services Director EMEA and APAC, Metsä Board.

Juryn kommer att belöna de tre bästa designerna av nollavfallsförpackningar med 10.000, 3.000 respektive 2.000 euro. För studentdeltagare finns ett extra pris – en praktikplats vid Metsä Boards Excellence Center i Finland.

Mer om “Better with Less – Design Challenge” finns HÄR och den nysläppta videon finns HÄR

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x