Förpackningar belönades med Plastovationer

PUBLICERAD: 13 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Plastovationer 2014

Den 11 november kunde fem bidrag kamma hem årets vinst och ära i Plastovationer Awards 2014 på Elmia Subcontractor. ICA Sverige kammade hem det stora vandringspriset ”Plastovationer 2014” för sin bisfenolfria musselburk.

Bland årets vinnare märktes två förpackningslösningar:

Plastovationer 2014: Musselburk, ICA Sverige
”Vinnaren har verkligen tänkt till och gjort betydande insatser, inte bara för miljön utan också för konsumenten, genom att ersätta sina tidigare aluminiumförpackningar med en i plast, har ICA Sverige visat att det går att ha ett proaktivt hållbarhetsarbete och samtidigt skapa en förpackningslösning som tilltalar konsumenterna och ökar användarvänligheten samt att man med en helt ny syrgasbarriär som vid rumstemperaturer innebär att hållbarheten för de här produkterna är två år.”

– Vi tittar ständigt på hur vi kan förbättra och jobbar få att få bort all bisfenol ur vårt sortiment till 2015, förklarade Signe Bremell Produktchef EMV/ Product Manager Private Label från ICA Sverige som tog emot det stora priset Plastovationer. Musselburken är fri från bisfenol och ersätter en metallkonservburk.

Plastovationer Miljö 2014: Plastpåsen TrioBioMarine, Ekmans Jönköping/Trioplast

”Med mod och genuin kunskap har vinnaren verkligen gjort ett avtryck, och visat att man kan göra skillnad genom att aktivt göra ett val. Med sin plastpåse TrioBioMarine har Ekmans och Trioplast gemensamt skapat en produkt som avsevärt minskar miljöpåverkan. En betydande del av den konventionella plasten har bytts ut mot ett förnyelsebart och man har på ett innovativt sätt kunnat skapa en plastpåse som är snygg, praktiskt och miljövänlig.”

-Det känns som vi redan vunnit – vi har vunnit våra kunders förtroende. Idag använder många stora varumärken våra påsar, förklarade en nöjd Pär Wik, Marknads- och Försäljningschef på Trioplast.

Fakta om tävlingen:

Plastovationer Awards uppmärksammar innovationer inom svensk och skandinavisk plastbearbetande industri. Tävlingen arrangeras av tidningen Plastforum i samarbete med Elmia Subcontractor, SPIF och IKEM.

Plastovationer vill genom sin årliga premiering av branschernas främsta innovationer, uppmärksamma svensk och skandinavisk plastbearbetande industri som en av den absolut främsta.

Tävlingen arrangeras av tidningen Plastforum i samarbete med Elmia Subcontractor, Svensk Plastindustriförening, SPIF, och Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, IKEM, och belönar alla delar av plast-, gummi-, och kompositindustrin.

Foto: Malin Folkesson, Plastforum

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620