Förpackningar belönades med Plastovationer

PUBLICERAD: 13 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Plastovationer 2014

Den 11 november kunde fem bidrag kamma hem årets vinst och ära i Plastovationer Awards 2014 på Elmia Subcontractor. ICA Sverige kammade hem det stora vandringspriset ”Plastovationer 2014” för sin bisfenolfria musselburk.

Bland årets vinnare märktes två förpackningslösningar:

Plastovationer 2014: Musselburk, ICA Sverige
”Vinnaren har verkligen tänkt till och gjort betydande insatser, inte bara för miljön utan också för konsumenten, genom att ersätta sina tidigare aluminiumförpackningar med en i plast, har ICA Sverige visat att det går att ha ett proaktivt hållbarhetsarbete och samtidigt skapa en förpackningslösning som tilltalar konsumenterna och ökar användarvänligheten samt att man med en helt ny syrgasbarriär som vid rumstemperaturer innebär att hållbarheten för de här produkterna är två år.”

– Vi tittar ständigt på hur vi kan förbättra och jobbar få att få bort all bisfenol ur vårt sortiment till 2015, förklarade Signe Bremell Produktchef EMV/ Product Manager Private Label från ICA Sverige som tog emot det stora priset Plastovationer. Musselburken är fri från bisfenol och ersätter en metallkonservburk.

Plastovationer Miljö 2014: Plastpåsen TrioBioMarine, Ekmans Jönköping/Trioplast

”Med mod och genuin kunskap har vinnaren verkligen gjort ett avtryck, och visat att man kan göra skillnad genom att aktivt göra ett val. Med sin plastpåse TrioBioMarine har Ekmans och Trioplast gemensamt skapat en produkt som avsevärt minskar miljöpåverkan. En betydande del av den konventionella plasten har bytts ut mot ett förnyelsebart och man har på ett innovativt sätt kunnat skapa en plastpåse som är snygg, praktiskt och miljövänlig.”

-Det känns som vi redan vunnit – vi har vunnit våra kunders förtroende. Idag använder många stora varumärken våra påsar, förklarade en nöjd Pär Wik, Marknads- och Försäljningschef på Trioplast.

Fakta om tävlingen:

Plastovationer Awards uppmärksammar innovationer inom svensk och skandinavisk plastbearbetande industri. Tävlingen arrangeras av tidningen Plastforum i samarbete med Elmia Subcontractor, SPIF och IKEM.

Plastovationer vill genom sin årliga premiering av branschernas främsta innovationer, uppmärksamma svensk och skandinavisk plastbearbetande industri som en av den absolut främsta.

Tävlingen arrangeras av tidningen Plastforum i samarbete med Elmia Subcontractor, Svensk Plastindustriförening, SPIF, och Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, IKEM, och belönar alla delar av plast-, gummi-, och kompositindustrin.

Foto: Malin Folkesson, Plastforum

Läs vidare

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy