Förpackning med två fönster framgång för franska snacks

PUBLICERAD: 27 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Bonduelles ”utländska sallader” har fått nya förpackningar

DS Smith har utvecklat en speciell förpackning för franska Bonduelle och deras utbud av snacks. Förpackningen är tillverkad i solidpapp och har två ”fönster” som visar produkten.
Förpackningen togs fram inför sommaren, då Bonduelles skulle utöka sitt utbud inom det starkt konkurrensutsatta området snacks. Bonduelle ville utmärka sig med fyra nya recept, som en del av sortimentet ”Utländska sallader” och tanken med produkterna var att de skulle sammanfalla med ett ökat intresse för exotisk mat på den franska marknaden.

Väl medveten om hur viktig förpackningen är för konsumentens upplevelse i butiken, bad Bonduelle-koncernen DS Smith att lyfta fram de fyra nya produkterna på bästa sätt och efter flera månader av utvecklingsarbete, olika versioner och ytterligare förfiningar, var förpackningen färdig: En lösning tillverkad av solidpapp med ett dubbelsidigt offsettryck i fyra varianter och lämpad för en automatiserad produktionslinje.

För att ge konsumenten möjlighet att se den produkten är förpackningen försedd med dubbla ”fönster”, ett på ovansidan och ett på framsidan. Vidare har förpackningen en perforerad öppning på ovansidan, vilket underlättar för konsumenten. På insidan av förpackningen är det dessutom tryckt information om varumärket Bonduelle och om den förpackade produkten. Utöver detta finns även en QR-kod som via en smart telefon ger åtkomst till Bonduelles webbplats.

Franska Bonduelle Group grundades år 1853 av Louis Bonduelle och koncernen är verksam i fler än 100 länder. Bonduelle skräddarsyr sina produkter och verksamheten sker i nära samarbete med 3.440 lantbrukare.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x