Förbättrat rörelseresultat för Iggesund Paperboard

PUBLICERAD: 23 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Det går bra för Iggesund Paperboards två kartongbruk i Iggesund (bilden) och brittiska Workington.

Kartongtillverkaren Iggesund Paperboard förbättrade sitt rörelseresultat för första halvåret jämfört med motsvarande period i fjol. Rörelseresultatet för januari-juni 2015 blev 411 miljoner kronor, vilket var 228 miljoner kronor mer än första halvåret 2014. Enligt halvårsbokslutet beror förbättringen på sänkta produktionskostnader, högre volymer samt en svagare svensk krona. 

Av bokslutet framgår också att marknadsläget för SBB- och FBB-kartong var stabilt under det andra kvartalet. Leveranserna från europeiska producenter till Europa ökade med tre procent under första halvåret 2015 jämfört med samma period förra året. 

Iggesund Paperboards leveranser uppgick till 251.000 ton under januari-juni, vilket var en ökning med två procent jämfört med samma period föregående år.

Andra kvartalets resultat ökade jämfört med första kvartalet med 51 miljoner kronor till 231 miljoner kronor. Första kvartalets resultat belastades med 60 miljoner kronor i samband med underhållsstopp vid bruket i Workington.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x