Förbättrat rörelseresultat för Iggesund Paperboard

PUBLICERAD: 23 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Det går bra för Iggesund Paperboards två kartongbruk i Iggesund (bilden) och brittiska Workington.

Kartongtillverkaren Iggesund Paperboard förbättrade sitt rörelseresultat för första halvåret jämfört med motsvarande period i fjol. Rörelseresultatet för januari-juni 2015 blev 411 miljoner kronor, vilket var 228 miljoner kronor mer än första halvåret 2014. Enligt halvårsbokslutet beror förbättringen på sänkta produktionskostnader, högre volymer samt en svagare svensk krona. 

Av bokslutet framgår också att marknadsläget för SBB- och FBB-kartong var stabilt under det andra kvartalet. Leveranserna från europeiska producenter till Europa ökade med tre procent under första halvåret 2015 jämfört med samma period förra året. 

Iggesund Paperboards leveranser uppgick till 251.000 ton under januari-juni, vilket var en ökning med två procent jämfört med samma period föregående år.

Andra kvartalets resultat ökade jämfört med första kvartalet med 51 miljoner kronor till 231 miljoner kronor. Första kvartalets resultat belastades med 60 miljoner kronor i samband med underhållsstopp vid bruket i Workington.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx