Förändringar i SCA:s ledning efter utnämningen av ny VD

PUBLICERAD: 2 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Volker Zöller efterträder Magnus Groth som chef för affärsenheten Consumer Goods Europe.|Ulrika Kolsrud är ny chef för Global Hygiene Supply Personliga Hygienprodukter.

Utnämningen av Magnus Groth till ny VD och koncernchef för SCA efter Jan Johansson har föranlett en del förändringar i SCA:s övriga koncernledning.
Till ny chef för SCA:s affärsenhet Consumer Goods Europe efter Magnus Groth har utsetts Volker Zöller, som därmed även ingår i SCA:s koncernledning.
Nya medlemmar i koncernledningen är också Ulrika Kolsrud och Donato Giorgio.

Volker Zöller kommer närmast från tjänsten som chef för försäljning och marknadsföring av SCA:s konsumentprodukter i Centraleuropa. 

Ulrika Kolsrud, som nu blir ny chef för Global Hygiene Supply Personliga Hygienprodukter, kommer närmast från tjänsten som chef för forskning och utveckling inom området för personliga hygienprodukter.

Donato Giorgio blir ny chef för Global Hygiene Supply Mjukpapper. Han kommer närmast från tjänsten som chef för området Product Supply Personal Care.

”Det är med glädje jag välkomnar dessa tre nya medlemmar i SCA:s koncernledning. Deras olika bakgrund, erfarenheter, kunskaper och perspektiv kommer att stärka bolaget”, säger Magnus Groth.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a