Förändringar i SCA:s ledning efter utnämningen av ny VD

PUBLICERAD: 2 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Volker Zöller efterträder Magnus Groth som chef för affärsenheten Consumer Goods Europe.|Ulrika Kolsrud är ny chef för Global Hygiene Supply Personliga Hygienprodukter.

Utnämningen av Magnus Groth till ny VD och koncernchef för SCA efter Jan Johansson har föranlett en del förändringar i SCA:s övriga koncernledning.
Till ny chef för SCA:s affärsenhet Consumer Goods Europe efter Magnus Groth har utsetts Volker Zöller, som därmed även ingår i SCA:s koncernledning.
Nya medlemmar i koncernledningen är också Ulrika Kolsrud och Donato Giorgio.

Volker Zöller kommer närmast från tjänsten som chef för försäljning och marknadsföring av SCA:s konsumentprodukter i Centraleuropa. 

Ulrika Kolsrud, som nu blir ny chef för Global Hygiene Supply Personliga Hygienprodukter, kommer närmast från tjänsten som chef för forskning och utveckling inom området för personliga hygienprodukter.

Donato Giorgio blir ny chef för Global Hygiene Supply Mjukpapper. Han kommer närmast från tjänsten som chef för området Product Supply Personal Care.

”Det är med glädje jag välkomnar dessa tre nya medlemmar i SCA:s koncernledning. Deras olika bakgrund, erfarenheter, kunskaper och perspektiv kommer att stärka bolaget”, säger Magnus Groth.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex