Fokus på förpackningstryck när Sweflex håller årsmöte

PUBLICERAD: 1 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Flexotryck eller digitaltryck? Sweflex seminarium i Helsingborg ska ge svaren på när man ska välja vad.

Flexotryck eller digitaltryck på förpackningar är frågan, när Svenska Flexografiföreningen, Sweflex, håller årsmöte med seminarium i Helsingborg den 29 och 30 mars
Seminariet har titeln ”Att välja och att välja rätt” och syftar på hur förpackningstryckare och –konverterare ska välja den bästa tryckmetoden  i valen mellan digital- och flexotryck.

Efter årsmötesförhandlingar och lunch den 29 mars inleds seminariet med att Torsten Berding från Windmöller & Hölscher berättar det senaste inom företagets flexoutveckling och vilka förtjänster det inneburit.

Nästa presentation blir från Eastman Kodak, där Donald Allred,försäljnings- och marknads chef för förpackningar och innovation inom Kodaks inkjet-division, kommer att fokusera på digita tryck och hybridlösningar.

Från Landskrona-baserade Scandiflex, som använder både flexo- och digitaltryck i sin produktion, kommer Torbjörn Garthammar att ge tips om när man ska välja flexotryck och när man ska välja digitaltryck.

Per Branzen från utbildningen Brobygrafiska i Sunne berättar sedan om de aktuella grafiska utbildningsaktiviteterna vid skolan och eftermiddagsseminariet avslutas med att Magnus Lestelius från Karlstads universitet berättar om den jämförande undersökning av standard- respektive Full HD-klichéer, som man genomfört i samarbete med Sweflex, STI och en antal branschaktörer.

Moderator under seminariet är Tony Spodnjak från förpackningsklustret Packbridge.

Dagen efter årsmötet och seminariet tar sig deltagarna till Marienlyst i Helsingör, där eventet ”AFF 17” väntar. Detta är ett återkommande samarrangemang mellan Sweflex och dess danska motsvarighet DFF.
Packaging as the future environmentalist” är rubriken på den konferens, som DFF arrangerar på Marienlyst och enligt Sweflex väntar spännande föreläsningar med talare från både danskt och svenskt näringsliv.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x