Fokus på förpackningstryck när Sweflex håller årsmöte

PUBLICERAD: 1 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Flexotryck eller digitaltryck? Sweflex seminarium i Helsingborg ska ge svaren på när man ska välja vad.

Flexotryck eller digitaltryck på förpackningar är frågan, när Svenska Flexografiföreningen, Sweflex, håller årsmöte med seminarium i Helsingborg den 29 och 30 mars
Seminariet har titeln ”Att välja och att välja rätt” och syftar på hur förpackningstryckare och –konverterare ska välja den bästa tryckmetoden  i valen mellan digital- och flexotryck.

Efter årsmötesförhandlingar och lunch den 29 mars inleds seminariet med att Torsten Berding från Windmöller & Hölscher berättar det senaste inom företagets flexoutveckling och vilka förtjänster det inneburit.

Nästa presentation blir från Eastman Kodak, där Donald Allred,försäljnings- och marknads chef för förpackningar och innovation inom Kodaks inkjet-division, kommer att fokusera på digita tryck och hybridlösningar.

Från Landskrona-baserade Scandiflex, som använder både flexo- och digitaltryck i sin produktion, kommer Torbjörn Garthammar att ge tips om när man ska välja flexotryck och när man ska välja digitaltryck.

Per Branzen från utbildningen Brobygrafiska i Sunne berättar sedan om de aktuella grafiska utbildningsaktiviteterna vid skolan och eftermiddagsseminariet avslutas med att Magnus Lestelius från Karlstads universitet berättar om den jämförande undersökning av standard- respektive Full HD-klichéer, som man genomfört i samarbete med Sweflex, STI och en antal branschaktörer.

Moderator under seminariet är Tony Spodnjak från förpackningsklustret Packbridge.

Dagen efter årsmötet och seminariet tar sig deltagarna till Marienlyst i Helsingör, där eventet ”AFF 17” väntar. Detta är ett återkommande samarrangemang mellan Sweflex och dess danska motsvarighet DFF.
Packaging as the future environmentalist” är rubriken på den konferens, som DFF arrangerar på Marienlyst och enligt Sweflex väntar spännande föreläsningar med talare från både danskt och svenskt näringsliv.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x