Fokus på förpackningens roll i hela logistikkedjan

PUBLICERAD: 24 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

De största truckföretagen deltar och presenterar sina helhetslösningar på plats.
|Anna Elgh

I årets upplaga av mässan och konferensen Logistik & Transport, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 16 – 17 november, kommer mycket fokus att ligga på förpackningar och förpackningens roll i hela logistikkedjan. Ett speciellt förpackningsområde kommer också att finnas på mässan, där de främsta leverantörerna presenterar sina lösningar.

Konferensen Logistik och Transport är en av de tyngsta konferenserna i branschen. På konferensen diskuteras de senaste problemställningarna och utmaningarna inom logistik- och transport. Från omvärldsspaning till verkliga case. Konferensen är en betalkonferens riktad främst mot lager – och logistikchefer samt andra beslutsfattare inom logistik och transport.

I år tar konferensen även fokus på förpackningens roll i logistikkedjan. Dagens lager och logistikchefer efterfrågar smarta förpackningar, som underlättar hantering, transporter, returer, förbättrar lagring, ger hållbarhet och kapar kostnader i alla led när förpackningen används rätt. Lösningar som smarta etiketter, rätt märkning, kyl-/värmeförpackningar och olika standardiseringskoncept, som ger storskalighetsfördelar, etc. kommer att belysas på konferensen, där ett stort antal tunga och välmeriterade namn inom förpacknings-, logistik- och transportbranscherna finns på talarlistan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor