Fokus på förnybara material när Stora Enso sponsrar skid-VM

PUBLICERAD: 19 november 2017
UPPDATERAD: 25 januari

2019 i österriskiska Seefeld blir Stora Enso återigen huvudsponsor för ett skid-VM. (Bilden är ett montage)

Stora Enso kommer att vara huvudsponsor för VM i längdskidor i Seefeld i Österrike 2019. Med sponsorskapet bidrar Stora Enso till ett hållbart idrottsevenemang och får tillfälle att presentera förnybara produkter och lösningar inom olika områden.
Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att man vill använda evenemanget till att öka medvetenheten om fördelarna med hållbara produkter hos deltagare, åskådare och andra besökare.

”Våra produkter är ett klimat- och miljövänligt alternativ till produkter tillverkade av fossilbaserade råvaror. Under skid-VM kommer en rad produkter och lösningar baserade på förnybara material att presenteras, såsom temporära träbyggnader, förpackningskartong, papper, effektiva sophanteringssystem och förnybara material för arenor”, skriver Stora Enso i meddelandet.

Det är tredje gången som Stora Enso sponsrar skid-VM efter att ha varit huvudsponsor, när tävlingarna avgjordes i finska Lahtis tidigare i år, samt sponsor för tävlingarna i Falun 2015.

”Vi är väldigt glada att för tredje gången sponsra skid-VM. I Seefeld kommer vi med vår expertis inom förnybara material att kunna skapa många specialiserade produkter och lösningar”, säger Stora Ensos VD Karl-Henrik Sundström

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432