Flint köper italiensk färgproducent med inriktning på förpackningar

PUBLICERAD: 5 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Kim Melander|t.v. och Nicola Mellon är nöjda med Flints förvärv av Eston Chimica.

Luxemburg-baserade färg- och tryckpresskoncernen Flint Group köper det italienska företaget Eston Chimica SRL, som tillverkar vattenbaserade flexo- och djuptrycksfärger till pappers-, wellpapp- och kartongapplikationer som lådor, bärkassar, papperspåsar, etc.
Flint Group skriver i ett pressmeddelande att förvärvet följer bolagets strategi att växa organiskt genom taktiska förvärv.

”Vi är glada över att vi har hittat rätt partner, som haft stor framgång de senaste åren. Eston Chimicas helt automatiserade och toppmoderna anläggning i Italien innebär en viktig geografisk expansion för oss och vi kan nu öka våra produktionsvolymer av tryckfärger och beläggningsprodukter på pappers- och kartongområdet. Vi får nu kapacitet, kompetens och förmåga att betjäna alla större aktörer i de viktiga regionerna i Italien och övriga Sydeuropa”, säger Kim Melander, som är chef för Flint Groups EMEA-division och ansvarig för global strategi inom papper och kartong.

Eston Chimica ligger i Padova, nära Venedig, i norra Italien. Företaget har 32 anställda och kunderna finns i första hand i Italien och södra Europa.

”Vi är mycket glada över möjligheten att växa som en del av Flint Group. Genom att kombinera våra styrkor kan vi erbjuda våra kunder nyskapande innovationer inom tryckfärg och beläggningsprodukter. Förpackningstryck med vattenbaserade tryckfärger växer och förändras och detta partnerskap ger oss möjlighet att effektivt planera för framtiden”, kommenterar Eston Chimicas VD Nicola Mellon.

Flint Group skriver i pressmeddelandet att förvärvet av Eston Chimica slutfördes den 1 december. Ingen information om köpeskilling eller andra villkor för affären har offentliggjorts.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432