Flextrus och Mediaköket skriver samarbetsavtal

PUBLICERAD: 6 juni 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Flextrus AB har signerat ett samarbetsavtal med det svenska digitala tryck- och mediaföretaget Mediaköket Grafiska AB. Flextrus säger att man därigenom adderar en ytterligare dimension till teknologibasen.

Mediaköket, som finns i Helsingborg är en pionjär inom digitaltryck baserat på lång erfarenhet inom fotografisk utskrift och repro. Under de senaste åren har företaget utökat sina tjänster genom att även erbjuda grafisk produktion, print management och högkvalitativ etikettryckning.

”Genom att ingå partnerskap med Mediaköket adderar Flextrus ännu en dimension till vår teknologibas. Vi har stor respekt för de specifika kompentenser som krävs för att utveckla framgångsrika företag inom digitaltryck och ser därför fram emot att samarbeta med en partner med mer än 15 års erfarenhet inom området”, säger Maud Rahm, VD för Flextrus.

”Med tanke på var Mediaköket är lokaliserade, ser vi en enorm kundnytta med närheten till marknaden, snabbhet och flexibilitet och ett fullt utnyttjande av vår gemensamma kompetens.”

“Mediaköket har utvecklats starkt under de senaste åren och vi är nu mycket angelägna om att ta nästa steg i utvecklingen. Ett samarbete med Flextrus ger oss en bred marknadskompetens med ett stort produktsortiment och ger därmed en utmärkt grund för fortsatt tillväxt för oss”, säger Mats Winde, ägare av Mediaköket.

”Vi är mycket glada över att få utforska de växande affärsmöjligheterna inom digitaltryckta flexibla förpackningar tillsammans med Flextrus-teamet.”

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x