Flextrus och Mediaköket skriver samarbetsavtal

PUBLICERAD: 6 juni 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Flextrus AB har signerat ett samarbetsavtal med det svenska digitala tryck- och mediaföretaget Mediaköket Grafiska AB. Flextrus säger att man därigenom adderar en ytterligare dimension till teknologibasen.

Mediaköket, som finns i Helsingborg är en pionjär inom digitaltryck baserat på lång erfarenhet inom fotografisk utskrift och repro. Under de senaste åren har företaget utökat sina tjänster genom att även erbjuda grafisk produktion, print management och högkvalitativ etikettryckning.

”Genom att ingå partnerskap med Mediaköket adderar Flextrus ännu en dimension till vår teknologibas. Vi har stor respekt för de specifika kompentenser som krävs för att utveckla framgångsrika företag inom digitaltryck och ser därför fram emot att samarbeta med en partner med mer än 15 års erfarenhet inom området”, säger Maud Rahm, VD för Flextrus.

”Med tanke på var Mediaköket är lokaliserade, ser vi en enorm kundnytta med närheten till marknaden, snabbhet och flexibilitet och ett fullt utnyttjande av vår gemensamma kompetens.”

“Mediaköket har utvecklats starkt under de senaste åren och vi är nu mycket angelägna om att ta nästa steg i utvecklingen. Ett samarbete med Flextrus ger oss en bred marknadskompetens med ett stort produktsortiment och ger därmed en utmärkt grund för fortsatt tillväxt för oss”, säger Mats Winde, ägare av Mediaköket.

”Vi är mycket glada över att få utforska de växande affärsmöjligheterna inom digitaltryckta flexibla förpackningar tillsammans med Flextrus-teamet.”

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x