FlexoPartner har också blivit medlemmar i Paper Province

PUBLICERAD: 1 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

FlexoPartners VD Leif Backman tror man får stor nytta av medlemskapet i Paper Province.

I och med att värmländska förpackningsklustret The Packaging Arena i fjol höstas gick upp i skogsbaserade företagsklustret Paper Province har också alltfler förpackningsrelaterade företag gått med som medlemmar i Paper Province. Vi kunde häromdagen berätta att Brobygrafiska och Lietpak Sweden var nya medlemmar och nu meddelar Paper Province att även Sunne- och Örebro-baserade FlexoPartner ingår i medlemskaran.

”Vi är intresserade av nätverket och kompetensförsörjningen i Paper Province”, kommenterar FlexoPartners VD Leif Backman medlemskapet i Paper Province.

FlexoPartner, som startades 1994 i Sunne, tillhör sedan mars 2015 den finska koncernen Marvaco, där även anrika Helsingborgsföretaget Linds Flexo ingår.

FlexoPartner tillverkar repro, klichéer och lasergraverat av hög kvalitet och kunderna finns inom förpackningsföretag, tryckerier och reklambyråer. FlexoPartner har verksamhet i Sunne och Örebro.

”Vi samarbetar mycket med Brobygrafiska, Stora Enso, BillerudKorsnäs och andra stora leverantörer av material och färger”, säger Leif Backman.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x