Flexibel och komposterbar påse för barriärkrävande livsmedel

PUBLICERAD: 4 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Spanska Emsur har utvecklat en komposterbar flexibel påse, speciellt avsedd för fuktkänsliga och barriärkrävande livsmedelsprodukter som kaffe och andra torrfoder. (Bild Emsur)

Spanska Emsur, som är en division inom Grupo Lantero, har utvecklat en komposterbar flexibel påse, speciellt avsedd för fuktkänsliga och barriärkrävande livsmedelsprodukter som kaffe och andra torrfoder, men som även lämpar sig för feta produkter som snacks, konfekt, djurfoder, etc.

Den nya flexibla förpackningen är utvecklad vid Emsurs anläggning i spanska Valencia och har skapats speciellt för att möta kundernas efterfrågan på hållbara och komposterbara påsförpackningar, som också har utmärkta barriäregenskaper.

Emsurs flexibla påse är tillverkad av en högpresterande triplexstruktur och alla ingående material är enligt Emsur certifierade för komposterbarhet enligt standarden UNE-EN 13432. I produkten används lim och specialfärger vilka också är komposterbara. Påsen kan tillverkas transparent, ogenomskinlig eller färgtryckt, i glans eller matt, och med ett brett utbud av visuella och sensoriska effekter för att förbättra produktdifferentieringen. Påsen kan tryckas i djuptryck eller flexotryck.

Emsur skriver att förutom komposterbarheten är den största fördelen med den nya förpackningen dess utmärkta barriäregenskaper jämfört med andra komposterbara flexibla plastförpackningar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x