Flera långväga utställare kommer till Scanpack 2015

PUBLICERAD: 15 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Scanpacks projektledning Anna-Lena Friberg

Det internationella intresset för Scanpack har aldrig varit större. Inför mässan 2015 har ett stort antal utställare från flera länder anmält sig, bland annat företag från Japan, Taiwan och Turkiet. 
”Vårt långsiktiga arbete med att marknadsföra Scanpack på de stora internationella mässorna ger resultat”, konstaterar Anna-Lena Friberg, affärsansvarig på Scanpack.

Scanpack har ett grundmurat rykte som Nordeuropas största förpackningsmässa, ett rykte som nu spridit sig långt utanför Europa.

”Mässan är egentligen fullbokad nu, men vi har lyckats få fram ytterligare ett par hundra kvadratmeter, som fortfarande finns till försäljning”, berättar Anna-Lena Friberg

Ett uppmärksammat inslag på Scanpack 2015, som arrangeras 20 – 23 oktober på Svenska Mässan i Göteborg, blir ”Save Food”, som är en utställning i utställningen. Runt Save Food, som tar upp det globala problemet med livsmedelssvinn, byggs ett konferensprogram där ledande forskare, politiker och branschföreträdare kommer att medverka.

”Save Food-initiativet, alltså att vi uppmärksammar kampen mot matsvinn, har väckt stor uppskattning.  Det är viktigt för oss att Scanpack även driver frågor ur ett samhällsperspektiv”, säger Anna Lena Friberg.

Mer info om Scanpack finns på www.scanpack.se

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy