Fler Stora Enso-kartonger nu EU Ecolabel-certifierade

PUBLICERAD: 30 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Fler av Stora Ensos grafiska kartongkvaliteter har nu blivit EU Ecolabel-certifierade.

Stora Enso utökar sitt sortiment av EU Ecolabel-certifierad kartong för grafiska slutprodukter. Utöver Ensocoat, Chromocard, Performa White, Performa Bright och Performa Cream har nu även Ensocoat 2S, Aurocard och Performa Alto certifierats.

Miljömärkningen EU Ecolabel bekräftar att kartongerna uppfyller Europeiska kommissionens ekologiska kriterier för kopieringspapper och grafiskt papper. 

EU Ecolabel ställer krav på användning av certifierad fiber i kartongproduktionen, begränsning av farliga ämnen, utsläpp och energiförbrukning samt system för avfallshantering.

”Ett växande antal av våra kunder inom grafisk kartong vill ha kartonger med EU Ecolabel, och vi utökar därför kartongsortimentet för att uppfylla våra kunders olika krav och preferenser. Vi var det första företaget i världen som erbjöd kartongprodukter med EU Ecolabel och nu presenterar vi en ännu starkare produktportfölj för våra kunder att välja från. Det kommer att få gynna våra varumärken i konkurrensen på den tuffa marknaden för grafisk kartong”, säger Eva Lundqvist, Graphical Boards Segment Development Manager på Stora Enso.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium