Flasktråg i form av hockeyrink tillverkad med ny SCA-teknik

PUBLICERAD: 2 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Spelet kan börja! Med en kapsyl som puck kan konsumenten ”spela hockey” på Vasa Bryggeris nya wellpapptråg|utformat som en ishockeyrink med korrekt rundade hörn! (Bild SCA)

Tillsammans med Vasa Bryggeri i Njurunda har SCA designat och lanserat ett unikt  wellpapptråg för halvliters läskflaskor  i form av en ishockeyrink!
”Rinken” med sina rundade hörn är tillverkade med SCA:s nya och patenterade Arcwise®-teknologi, som gör det möjligt att tillverka wellpappförpackningar med runda former.

På Vasa Bryggeri är man mycket nöjda med de nya möjligheter som Arcwise® erbjuder.

”En stor fördel med Arcwise® är att vi kan introducera en helt ny förpackningsdesign och ändå använda vår befintliga utrustning. Inga särskilda investeringar krävs. Eftersom materialet kan tillverkas på en vanlig wellpappmaskin, så finns det inga svårigheter med materialförsörjningen”, säger Niclas Nilsson, VD på Vasa Bryggeri.

Arcwise® är en revolutionerande innovation, som innebär att man för första gången kan tillverka wellpappförpackningar med runda former. Teknologin ger unika möjligheter att integrera grafisk design med förpackningar med runda former, samtidigt som förpackningarna har samma styvhet som vanlig wellpapp.

SCA skriver att en ny värld av designmöjligheter tillsammans med överlägsen förpackningsfunktion och hållbarhet öppnar sig. Genom den ökade styrka som runda former medför, kan materialbesparingar på upp till 30 procent uppnås.

Förutom ”ishockeytråget” till Vasa Bryggeri har Arcwise®  även utvecklat utvecklat en ny lösning för wrap-around av rundade förpackningar, som fungerar i befintliga förpackningsmaskiner.

Den nya teknologin har internationellt patentskydd. SCA erbjuder teknologin till förpackningstillverkare på licens.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x