Flasktråg i form av hockeyrink tillverkad med ny SCA-teknik

PUBLICERAD: 2 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Spelet kan börja! Med en kapsyl som puck kan konsumenten ”spela hockey” på Vasa Bryggeris nya wellpapptråg|utformat som en ishockeyrink med korrekt rundade hörn! (Bild SCA)

Tillsammans med Vasa Bryggeri i Njurunda har SCA designat och lanserat ett unikt  wellpapptråg för halvliters läskflaskor  i form av en ishockeyrink!
”Rinken” med sina rundade hörn är tillverkade med SCA:s nya och patenterade Arcwise®-teknologi, som gör det möjligt att tillverka wellpappförpackningar med runda former.

På Vasa Bryggeri är man mycket nöjda med de nya möjligheter som Arcwise® erbjuder.

”En stor fördel med Arcwise® är att vi kan introducera en helt ny förpackningsdesign och ändå använda vår befintliga utrustning. Inga särskilda investeringar krävs. Eftersom materialet kan tillverkas på en vanlig wellpappmaskin, så finns det inga svårigheter med materialförsörjningen”, säger Niclas Nilsson, VD på Vasa Bryggeri.

Arcwise® är en revolutionerande innovation, som innebär att man för första gången kan tillverka wellpappförpackningar med runda former. Teknologin ger unika möjligheter att integrera grafisk design med förpackningar med runda former, samtidigt som förpackningarna har samma styvhet som vanlig wellpapp.

SCA skriver att en ny värld av designmöjligheter tillsammans med överlägsen förpackningsfunktion och hållbarhet öppnar sig. Genom den ökade styrka som runda former medför, kan materialbesparingar på upp till 30 procent uppnås.

Förutom ”ishockeytråget” till Vasa Bryggeri har Arcwise®  även utvecklat utvecklat en ny lösning för wrap-around av rundade förpackningar, som fungerar i befintliga förpackningsmaskiner.

Den nya teknologin har internationellt patentskydd. SCA erbjuder teknologin till förpackningstillverkare på licens.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x