Fiskeby Board AB dubblar sin kapacitet - köper Baden Board

PUBLICERAD: 20 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Arvid Sundblad, CEO på Fiskeby Board.

Fiskeby Board stärker sin position inom returfiberbaserad kartong genom köp av det tyska bruket Baden Board. Därmed dubblar man i ett slag sin kapacitet.

Fiskeby Board har beslutat att förvärva Baden Board GmbH i Gernsbach, Tyskland förutsatt ett godkännande av den lokala konkurrensmyndigheten (Bundeskartellamt).

Baden Board är en väletablerad producent av etthundra procent returfiberbaserad kartong samt en leverantör av förpackningslösningar. Tack vare förvärvet kommer Fiskeby Board att nästan dubbla produktionskapaciteten och utöka produktportföljen. Dessutom stärker man sin närvaro i Centraleuropa förstärkas avsevärt.

”Vi är ett bruk som går bra, men vi är ganska små vilket påverkar möjligheterna att orka med nödvändig utveckling. Våra amerikanska ägare tyckte att det var rätt väg att gå att leta efter ett potentiellt förvärv och vi har hållit på med det ganska länge”, säger Arvid Sundblad, CEO på Fiskeby Board.

”Vi har sett på flera bruk runt om i Europa men inte hittat något som var optimalt, men för drygt ett halvår sedan kom vi i kontakt med det privatägda bruket Baden Board och det klickade. Vi är i princip lika stora både personellt och omsättningsmässigt och ser en stor potential i affären”.

I nästa utgåva av tidningen nord emballage kommer en längre intervju med Arvid Sundblad.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax