Finskt biomaterial i Chanels kosmetikaförpackningar

PUBLICERAD: 18 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Franska kosmetikajätten Chanel använder nu finska Sulapacs biokompositmaterial i lock och korkar i förpackningarna till sin nya kosmetikaserie N°1 de Chanel. (Bild Chanel)

Finska start-up-företaget Sulapacs uppmärksammade biokompositmaterial används till förpackningarna för en ny kosmetikaserie från välkända franska kosmetika- och modehuset Chanel.

Förpackningarna ingår i en ny serie med skönhetsmedel från Chanel som fått namnet N°1 de Chanel och som omfattare produkter inom hudvård, smink och doft. Produkterna består till 97 procent av ingredienser med naturligt ursprung och följaktligen är också sortimentet av förpackningar för den nya kosmetikaserien ekodesignade och består till stor del av biobaserade material.

Finska Sulapacs biokompositmaterial, som består av träfiber och naturliga bindemedel och som kan ersätta oljebaserad plast, används nu i lock och skruvkorkar i den nya kosmetikaseriens förpackningstyper, som bland annat omfattar burkar och flaskor.

Sulapac-materialet, som används i Chanel-förslutningarna, består bland annat av vattenabsorberande kameliafröskal som kombineras med träflis och genom olika processer bildar ett unikt plastliknande förpackningsmaterial.

Chanels val av det finska biokompositmaterialet är resultatet av ett samarbete mellan Sulapac Oy och Chanel, som inleddes redan 2018, när Chanel fattade intresse för det finska start-up-företagets innovativa och annorlunda förpackningsmaterial och investerade i Sulapac.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x