Finskt biomaterial i Chanels kosmetikaförpackningar

PUBLICERAD: 18 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Franska kosmetikajätten Chanel använder nu finska Sulapacs biokompositmaterial i lock och korkar i förpackningarna till sin nya kosmetikaserie N°1 de Chanel. (Bild Chanel)

Finska start-up-företaget Sulapacs uppmärksammade biokompositmaterial används till förpackningarna för en ny kosmetikaserie från välkända franska kosmetika- och modehuset Chanel.

Förpackningarna ingår i en ny serie med skönhetsmedel från Chanel som fått namnet N°1 de Chanel och som omfattare produkter inom hudvård, smink och doft. Produkterna består till 97 procent av ingredienser med naturligt ursprung och följaktligen är också sortimentet av förpackningar för den nya kosmetikaserien ekodesignade och består till stor del av biobaserade material.

Finska Sulapacs biokompositmaterial, som består av träfiber och naturliga bindemedel och som kan ersätta oljebaserad plast, används nu i lock och skruvkorkar i den nya kosmetikaseriens förpackningstyper, som bland annat omfattar burkar och flaskor.

Sulapac-materialet, som används i Chanel-förslutningarna, består bland annat av vattenabsorberande kameliafröskal som kombineras med träflis och genom olika processer bildar ett unikt plastliknande förpackningsmaterial.

Chanels val av det finska biokompositmaterialet är resultatet av ett samarbete mellan Sulapac Oy och Chanel, som inleddes redan 2018, när Chanel fattade intresse för det finska start-up-företagets innovativa och annorlunda förpackningsmaterial och investerade i Sulapac.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x