Finska Valio ansluter sig till Svenska Retursystem

PUBLICERAD: 23 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Från slutet av maj kommer finska stormejeriet Valio att använda Svenska Retursystems ”Helpall grå” för att transportera mjölk och yoghurt från Finland till Sverige och till Valios svenska kunder.

Finlands största mejeri Valio Oy ansluter sig till Svenska Retursystem och börjar från slutet av maj att använda systemets ”Helpall grå” för alla kunder i Sverige. Då kommer mjölk och yoghurt från Finland att transporteras till svenska marknaden via dagligvarubranschens gemensamma retursystem.

”Vi jobbar aktivt med att effektivisera och miljöanpassa våra livsmedelsflöden. Med Helpall grå får vi en pall av hög kvalitet, som är anpassad för såväl livsmedelsindustri som automationsmiljöer”, säger Mika Koski, logistikchef på Valio Sverige. 

Den grå returpallen väger 10 kilo mindre än motsvarande träpall. Valio räknar med att använda cirka 130.000 Helpall grå under 2019, vilket innebär att företaget bara genom att byta lastbärare kommer göra en viktbesparing på 1.300 ton. 

”Det är glädjande att Valio ansluter sig till retursystemet. Med Helpall grå får de en lastbärare som minskar koldioxidutsläppen och ger en mer hälsosam arbetsmiljö”, säger Cecilia Ratner, Key Account Manager på Svenska Retursystem.

Svenska Retursystem skriver att returpallen Helpall grå är standardiserad och anpassad för automatisk hantering. Den tål hög påfrestning, är friktionssäker och fungerar bra i frysmiljö. Pallens beräknade livslängd är 15 år. Den avger inte damm eller träflisor.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex