Finska mässor flyttas fram på grund av Covid 19-pandemin

PUBLICERAD: 19 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

De tre mässorna PacTec, FoodTec och PlastExpo Nordic flyttas från 16 – 17 mars till 18 – 19 maj på grund av den skenande smittspridningen av Covid 19.|Marcus Bergström är ansvarig för de tre mässorna. (Bild Risto Wuolle)

Finska förpackningsmässan PacTec och parallellmässorna FoodTec och PlastExpo Nordic skulle ägt rum i Helsingfors i mitten av mars, men den skenande smittspridningen av Covid 19-viruset och varianten omikron gör att arrangören Helsinki Expo and Convention Centre beslutat att flytta fram mässorna till 18 – 19 maj i år.

Samtidigt flyttas även hotell- och restaurangmässan Gastro Helsinki och grafiska mässan Sign, Print & Promotion till 18 – 20 respektive 18 – 19 maj 2022.

Marcus Bergström är ansvarig för de tre mässorna. (Bild Risto Wuolle)

”Vi är glada över att ett lämpligt datum hittats för evenemanget i maj. Vi anser att det är viktigt att det framgångsrika konceptet med dessa tre gemensamma mässor kan genomföras”, säger Marcus Bergström, affärschef på Helsinki Expo and Convention Centre och ansvarig för PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic.

”Den ständigt föränderliga pandemi-situationen med restriktioner skapar osäkerhet och är mycket utmanande för både arrangörer och besökare som deltar i evenemangen. Vi vill agera ansvarsfullt och se till att alla våra kunder har möjlighet till full förberedelse, kommersiell framgång och säkert deltagande”, skriver Helsinki Expo and Convention Center i ett pressmeddelande.

”Arrangemangen är mycket viktiga för proffsen inom branschen. Efter ett långt uppehåll hoppas vi nu kunna anordna en mötesplats, där man kan studera utveckling inom branschen, nya produkter och information. Vi tror att i maj kommer det att vara möjligt att arrangera mässorna och att genomföra ett professionellt event”, säger Marcus Bergström.

Helsinki Expo and Convention Centre uppger att anmälan till de tre mässorna, som redan gjorts, kommer att gälla även för de nya mässdatumen i maj.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620