Finska mässor flyttas fram på grund av Covid 19-pandemin

PUBLICERAD: 19 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

De tre mässorna PacTec, FoodTec och PlastExpo Nordic flyttas från 16 – 17 mars till 18 – 19 maj på grund av den skenande smittspridningen av Covid 19.|Marcus Bergström är ansvarig för de tre mässorna. (Bild Risto Wuolle)

Finska förpackningsmässan PacTec och parallellmässorna FoodTec och PlastExpo Nordic skulle ägt rum i Helsingfors i mitten av mars, men den skenande smittspridningen av Covid 19-viruset och varianten omikron gör att arrangören Helsinki Expo and Convention Centre beslutat att flytta fram mässorna till 18 – 19 maj i år.

Samtidigt flyttas även hotell- och restaurangmässan Gastro Helsinki och grafiska mässan Sign, Print & Promotion till 18 – 20 respektive 18 – 19 maj 2022.

Marcus Bergström är ansvarig för de tre mässorna. (Bild Risto Wuolle)

”Vi är glada över att ett lämpligt datum hittats för evenemanget i maj. Vi anser att det är viktigt att det framgångsrika konceptet med dessa tre gemensamma mässor kan genomföras”, säger Marcus Bergström, affärschef på Helsinki Expo and Convention Centre och ansvarig för PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic.

”Den ständigt föränderliga pandemi-situationen med restriktioner skapar osäkerhet och är mycket utmanande för både arrangörer och besökare som deltar i evenemangen. Vi vill agera ansvarsfullt och se till att alla våra kunder har möjlighet till full förberedelse, kommersiell framgång och säkert deltagande”, skriver Helsinki Expo and Convention Center i ett pressmeddelande.

”Arrangemangen är mycket viktiga för proffsen inom branschen. Efter ett långt uppehåll hoppas vi nu kunna anordna en mötesplats, där man kan studera utveckling inom branschen, nya produkter och information. Vi tror att i maj kommer det att vara möjligt att arrangera mässorna och att genomföra ett professionellt event”, säger Marcus Bergström.

Helsinki Expo and Convention Centre uppger att anmälan till de tre mässorna, som redan gjorts, kommer att gälla även för de nya mässdatumen i maj.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}