Finska Marvaco köper FlexoPartner i Sunne

PUBLICERAD: 25 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Marvacos VD Mats Lindh

Förra året köpte Marvaco Linds Flexo i Helsingborg, och nu tar man alltså nästa steg in på den svenska marknaden genom att köpa FlexoPartner, som har verksamhet i Sunne och Örebro.
FlexoPartner producerar i likhet med Marvaco repro och klichéer för förpackningstryck och har 13 anställda. Man blir från och med 1 mars ett dotterbolag till Marvaco AB (f d Linds Flexo AB).

FlexoPartners VD, Leif Backman, kommer att fortsätta leda företaget, som under något år framåt kommer att ha kvar sitt namn. Mats Lind fortsätter att leda verksamheten i Helsingborg och fungerar samtidigt som VD för verksamheten i Sverige.

”Marvaco är ett erkänt framgångsrikt företag med många internationella utmärkelser för sin höga kvalitet och tillsammans med dem får vi ytterligare möjlighet att växa och utveckla verksamheten i Sverige”, säger Leif Backman.

Mats Lind konstaterar att samgåendet ytterligare stärker kapacitet, service och närvaro hos den växande verksamheten i Sverige.

Tillsammans kommer de bägge företagen att få en marknadsandel på cirka 30 procent räknat på de kvadratmeter klichéer som tillverkas i Sverige och därmed blir man en av de dominerande aktörerna.

En längre artikel om den här affären kommer i tidningen nord emballages marsutgåva (nr 2 – 2015).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium