Finalisterna utsedda i årets Pro Carton ECMA Award

PUBLICERAD: 21 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Eiffeltornet i Paris har inspirerat till denna konfektförpackning som fått namnet ”Pack for Lindt” och som är tillverkad i kartong från Iggesund Paperboard.|En kartongförpackning för julgodis i form av ett bärbart hus är en av finalisterna. Kartongen kommer från BillerudKorsnäs.
|”Egg Box” kallas den här förpackningen|tillverkad i kartong från Stora Enso.

Finalisterna i Pro Cartons och ECMA:s årliga förpackningstävling är nu utsedda. 31 bidrag i sju kategorier gör upp om kategorisegrarna samt titeln ”Carton of the Year”.
Vinnarna kommer att presenteras i samband med ECMA:s kongress i franska Antibes/Juan-les-Pins, den 15 september.

Pro Carton skriver i sin presentation av finalisterna att fler bidrag än tidigare lämnats in till tävlingen och att  kartongförpackningar som marknadsföringsinstrument och hållbara förpackningslösningar dominerat årets tävlingsbidrag. De utsedda finalisterna kännetecknas av geniala konstruktioner, bekväma lösningar och förpackningar med mervärden.
Pro Carton ECMA Award är indelad i sju kategorier – kosmetika, drycker, konfekt, läkemedel, livsmedel, icke-livsmedel och volymmarknader – och i varje kategori utses en vinnare. Dessutom erhåller en av de 31 finalistbidrag den åtråvärda titeln ”Carton of the Year”. Segrare utses också i kategorierna ”Most Innovative” och “Sustainability”.

Här visar vi bilder på några av de 31 kartongförpackningar (med kartong från svenska och nordiska kartongtillverkare) som gått vidare till finalomgången. Samtliga bidrag kan ses på Internet genom att klicka HÄR!

Parallellt med Pro Carton ECMA Award arrangerar Pro Carton också en förpackningsdesigntävling för unga designers. Även i denna tävling har man utsett ett antal finalister, vilka tävlar om titeln ”Pro Carton Design Award”. Några av dessa förpackningar, som enbart finns på idé- och prototypstadiet, presenterar vi i morgon.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432