Träbaserad film packar goda mackor i Finland

PUBLICERAD: 1 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari


Finska St1’s HelmiSimpukka, i samarbete med Woodly och Amerplast, lanserar nu Woodly, en värmeförseglad take away-påse tillverkad av en film som är träbaserad.

Från och med nu i vår förpackar restaurangkedjan St1:s HelmiSimpukka sina smörgåsar i en ny värmeförseglad take away-påse som är gjord av Woodlymaterial. Den värmeförseglade påsen är en helt kolneutral och återvinningsbar, förpackning av ett träbaserat material.

Konsumenterna kommer att känna igen den nya förpackningen via Woodly-logotypen. Smörgåsarna finns på alla St1 HelmiSimpukka-butiker i Finland.

Erkänt som ett av de största företagen i Finland, St1 och deras HelmiSimpukka-butiker är ett stort företag, känt för utsökt mat. Med den nya miljömässigt anpassade förpackningslösningen, vill man minska matsvinnet, öka konsumentåtervinningen och även för att förbättra produkternas kvalitet och hållbarhet.

”Det är viktigt för oss att ständigt utveckla våra tjänster och produkter. Vi erbjuder våra kunder brödbaserade produkter gjorda av högkvalitativa ingredienser. Smörgåsar förpackade i Woodly värmeförseglade take away-påsar behåller fräschören ännu längre än de som är förpackade i en traditionell plastpåse, något som stödjer vårt mål att minska matsvinnet. Dessutom är filmen gjord av förnyelsebart material och lämpar sig för återvinning, det vill säga i linje med vårt ansvarstänkande”, säger Emil Huttunen, marknads- och konceptchef för HelmiSimpukka-kedjan.

För Woodly kan samarbetet med St1 och Amerplast mycket intressant och man hoppas på att många fler kommer att vilja packa i deras material.

”Utvecklingen av påslösningen tillsammans med restaurangkedjan HelmiSimpukka och påstillverkaren Amerplast har varit spännande och inspirerande. Vi ser många nya möjligheter för att etablera liknande värmeförseglade lösningar för take away-påsar i andra produktkategorier, säger Jaakko Kaminen, vd för Woodly Oy.

 

Woodly är en helt ny typ av kolneutralt och träbaserat material för hållbara förpackningar och produkter som kan användas för att ersätta traditionell fossilbaserad plast. Det innehåller ingen traditionell plast och är återvinningsbart och materialet efterliknar de bästa egenskaperna hos traditionell plast. Woodly är en biobaserad plast. Andelen förnybara källor beror på den biobaserade plasten. Materialet har testats av TÜV Österrike, som intygar att det innehåller 40 – 60 % biobaserade material. Målet är att öka det biobaserade innehållet i framtiden.

 Den huvudsakliga råvaran är FSC-certifierad cellulosa. Det är vår främsta prioritet att vår råvara kommer från skogar som sköts enligt internationella ekologiska och etiska standarder. Woodly är inte biologiskt nedbrytbart eller komposterbart men kan återvinnas tillsammans med annat plastavfall.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}