Femton nya ”heta” intervjuer nu publicerade på Packnews.tv

PUBLICERAD: 24 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Fracoise de Bie från Total Corbion PLA ser en stark utveckling för bioplastmaterialen.|Damir Perkic från nya företaget BE O vill göra bioplasterna sexigare…

Packnews.tv är tidningen nord emballages och Packnews sajt på YouTube. Där finns mängder av intressanta filmade intervjuer från olika mässor och event. Nu har ett större antal nya intervjuer publicerats.

Bland de nya filmerna finns sex intervjuer, som gjordes på European Bioplastics konferens i Berlin i december 2019.

Damir Perkic från nya företaget BE O vill göra bioplasterna sexigare…

Du kan till exempel se och lyssna på Marcin Spiewok, VD Silbo som tillverkar flexibla material och där biomaterial i dag svarar för femtio procent av totalen.
Lars Börger från Neste berättar om de stora framgångar bio-PP har och Francoise de Bie från Total-Corbion PLA berättar om utvecklingen för PLA.
Hur gör man bioplaster sexiga? Den frågan ställer Damir Perkci från nystartade BE O och du kan också höra synpunkter på om CO2 kan vara den nya råvarukällan (Michael Carus, Nova Institute) och få veta mer om komposterbara biokompositer (Tomi Kangas, Arctic Biomaterials).

I slutet av förra året arrangerade AIPIA, organisationen för aktiva och intelligenta förpackningar, sin årliga konferens i Amsterdam. Packnews och tidningen nord emballage var på plats och gjorde nio intervjuer som nu finns utlagda.

Under förra hösten hann vi dessutom med några intressanta intervjuer med de inblandade i fiberflaskeprojektet där BillerudKorsnäs har en ledande roll och vi intervjuade dessutom (nästan) alla Scanstar-vinnarna.

Så, ta en kopp kaffe och lyssna in dig på det senaste i branschen! En god idé är att prenumerera på Packnews.tv

Du hittar packnews.tv på YouTube HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax