Femton nya ”heta” intervjuer nu publicerade på Packnews.tv

PUBLICERAD: 24 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Fracoise de Bie från Total Corbion PLA ser en stark utveckling för bioplastmaterialen.|Damir Perkic från nya företaget BE O vill göra bioplasterna sexigare…

Packnews.tv är tidningen nord emballages och Packnews sajt på YouTube. Där finns mängder av intressanta filmade intervjuer från olika mässor och event. Nu har ett större antal nya intervjuer publicerats.

Bland de nya filmerna finns sex intervjuer, som gjordes på European Bioplastics konferens i Berlin i december 2019.

Damir Perkic från nya företaget BE O vill göra bioplasterna sexigare…

Du kan till exempel se och lyssna på Marcin Spiewok, VD Silbo som tillverkar flexibla material och där biomaterial i dag svarar för femtio procent av totalen.
Lars Börger från Neste berättar om de stora framgångar bio-PP har och Francoise de Bie från Total-Corbion PLA berättar om utvecklingen för PLA.
Hur gör man bioplaster sexiga? Den frågan ställer Damir Perkci från nystartade BE O och du kan också höra synpunkter på om CO2 kan vara den nya råvarukällan (Michael Carus, Nova Institute) och få veta mer om komposterbara biokompositer (Tomi Kangas, Arctic Biomaterials).

I slutet av förra året arrangerade AIPIA, organisationen för aktiva och intelligenta förpackningar, sin årliga konferens i Amsterdam. Packnews och tidningen nord emballage var på plats och gjorde nio intervjuer som nu finns utlagda.

Under förra hösten hann vi dessutom med några intressanta intervjuer med de inblandade i fiberflaskeprojektet där BillerudKorsnäs har en ledande roll och vi intervjuade dessutom (nästan) alla Scanstar-vinnarna.

Så, ta en kopp kaffe och lyssna in dig på det senaste i branschen! En god idé är att prenumerera på Packnews.tv

Du hittar packnews.tv på YouTube HÄR!

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620