Femton nya ”heta” intervjuer nu publicerade på Packnews.tv

PUBLICERAD: 24 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Fracoise de Bie från Total Corbion PLA ser en stark utveckling för bioplastmaterialen.|Damir Perkic från nya företaget BE O vill göra bioplasterna sexigare…

Packnews.tv är tidningen nord emballages och Packnews sajt på YouTube. Där finns mängder av intressanta filmade intervjuer från olika mässor och event. Nu har ett större antal nya intervjuer publicerats.

Bland de nya filmerna finns sex intervjuer, som gjordes på European Bioplastics konferens i Berlin i december 2019.

Damir Perkic från nya företaget BE O vill göra bioplasterna sexigare…

Du kan till exempel se och lyssna på Marcin Spiewok, VD Silbo som tillverkar flexibla material och där biomaterial i dag svarar för femtio procent av totalen.
Lars Börger från Neste berättar om de stora framgångar bio-PP har och Francoise de Bie från Total-Corbion PLA berättar om utvecklingen för PLA.
Hur gör man bioplaster sexiga? Den frågan ställer Damir Perkci från nystartade BE O och du kan också höra synpunkter på om CO2 kan vara den nya råvarukällan (Michael Carus, Nova Institute) och få veta mer om komposterbara biokompositer (Tomi Kangas, Arctic Biomaterials).

I slutet av förra året arrangerade AIPIA, organisationen för aktiva och intelligenta förpackningar, sin årliga konferens i Amsterdam. Packnews och tidningen nord emballage var på plats och gjorde nio intervjuer som nu finns utlagda.

Under förra hösten hann vi dessutom med några intressanta intervjuer med de inblandade i fiberflaskeprojektet där BillerudKorsnäs har en ledande roll och vi intervjuade dessutom (nästan) alla Scanstar-vinnarna.

Så, ta en kopp kaffe och lyssna in dig på det senaste i branschen! En god idé är att prenumerera på Packnews.tv

Du hittar packnews.tv på YouTube HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x