Fem år efter köpet: Nu byter Dansensor namn till Mocon

PUBLICERAD: 14 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Erik Børgesen kommer även i fortsättningen att fungera som företagets VD och ekonomichef.

Danska detektor- och instrumentföretaget Dansensor A/S, med säte i Ringsted, byter nu namn till Mocon Europe A/S. Namnbytet kommer fem år efter det att Dansensor köptes upp USA-baserade konkurrenten Mocon Inc. (Läs HÄR)
Som Mocon Europe kommer Dansensor att fortsätta att utveckla och tillverka produkter under de välkända varumärkena Dansensor® och Lippke®. Mocon Europa också kommer att representera koncernens kompletta sortiment av detektorinstrument för gas-, vattenånga, MAP, etc samt för Mocons mikrobiella detekteringssystem GreenLight®.

”Vi har gjort betydande investeringar i förvärv och organisk tillväxt, vilket stärkt vår position som global marknadsledare. Genom att etablera ett europeiskt dotterbolag med samma namn är vi nu i en bättre position att serva de europeiska livsmedels-, dryckes- och läkemedelsföretagen”, säger Mocons koncernchef och VD Robert Demorest.

Mocon Europe i Danmark kommer även i fortsättningen att ledas av Erik Børgesen, som fungerar som VD och ekonomidirektör. Han kommer också att ingå i Mocons koncernledning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x