FEFCO har inlett sitt toppmöte i Stockholm

PUBLICERAD: 23 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Talade på konferensen gjorde bland annat Svenska Wellpappföreningens (SWIF) VD Lennart Uhlmann och FEFCO:s generalsekreterare Angelika Christ.|Lennart Uhlmann (t.h.) ska efterträdas som VD för SWIF av Klas Elm (Branschkansliet,) som passade på att lära sig om wellpappindustrin.
|Några av de 200 mötesdeltagarna minglar vid onsdagens välkomstparty.

Den internationella wellpapporganisationen FEFCO håller i år sitt årliga ”FEFCO Summit” i Sverige. Cirka 200 mötesdeltagare från hela världen har kommit till Stockholm och Münchenbryggeriet.

Toppmötet inleddes den 23 maj med välkomstparty och buffé och i dag, 24 maj, är det en späckad dag med intressanta presentationer på konferensens övergripande tema ”Circular by Nature”. Dagen avslutas med stor galamiddag på Waxholms fästning.

FEFCO Summit 2018 avslutas i morgon, 25 maj, med en halvdag med fortsatta föredrag och anföranden samt en lunchbuffé.

—————————————————
FEFCO bildades redan 1952 som en intresse- och samarbetsorganisation för europeiska wellpapptillverkare. Organisationen består i dag av cirka 750 europeiska wellpapptillverkare, som i sin tur representerar drygt 20-talet nationella wellpapporganisationer.
FEFCO undersöker ekonomiska, tekniska och marknadsmässiga frågor kring wellpapp och wellpappförpackningar samt analyserar faktorer, som påverkar wellpappindustrin och dess image. Organisationen har sitt huvudkontor i Bryssel. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x