Fastems och KUKA inleder fördjupat robotsamarbete

PUBLICERAD: 24 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Finska automationsspecialisten Fastems väljer KUKA som premiumleverantör av industrirobotar.

Finska automationsspecialisten Fastems Oy AB, med huvudsäte i Tammerfors, meddelar att man inleder ett djupare samarbete med robottillverkaren KUKA. Samarbetet innebär bland annat att Fastems väljer KUKA som en av sina premiumleverantörer för robotar.

”Vi är glada att ha KUKA som stark och pålitlig partner. Det hjälper oss att tillmötesgå våra kunders önskemål om att installera KUKA-robotar. Vi kan på så sätt också marknadsföra vårt utbud av robotbaserade automationslösningar för kunder”, säger Markku Bollmann, Fastems marknadsförings- och försäljningschef.

Fastems levererar flexibla tillverkningssystem, robotbaserad automation, mm, samt en mängd olika industriella tjänster. Företaget, som omsätter 70 miljoner euro och sysselsätter 380 personer, har tillverkning i både Finland och Tyskland samt ett globalt nät av försäljnings- och serviceverksamhet.

”Fastems är inte bara en viktig kund för oss. Som premiumleverantör drar vi också nytta av att inkluderas i ett tidigt skede i Fastems kundprojekt”, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på KUKA Nordic AB i Göteborg, som är ett svenskt dotterbolag till KUKA Roboter GmbH, vilket i sin tur ingår i tyska KUKA Aktiengesellschaft

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning