Får roboten Agilus revansch på pingisesset Timo Boll..?

PUBLICERAD: 12 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

På ena sidan ”bordet” står den revanschlystna plockroboten KR Agilus…|…och på andra sidan finns pingisesset och bolltrollaren Timo Boll. Matchen kan börja!

För ganska exakt ett år sedan presenterade tyska robottillverkaren KUKA en uppmärksammad video, där välmeriterade pingisspelaren Timo Boll, en gång rankad världsetta, mötte den sexaxlade plockroboten KR Agilus i en ”pingismatch”. Den gången vann Timo Boll – och enligt KUKA har Agilus längtat efter revansch i ett helt år…
Och nu är det dags! Andra set har spelats – men nu i ett helt annat spel, som dikterats av den revanschlystna roboten..!

På ena sidan ”bordet”:
Timo Boll, 33-årig tysk bordtennisspelare med stora internationella meriter. Har varit rankad världsetta och vunnit bland annat silver och brons i VM och OS. Två gånger Europamästare i singel. Proffs i Borussia Düsseldorf. Matchvikt cirka 78 kg. Utmärkt bollsinne, hatar att förlora och gillar tuffa utmaningar.

På andra sidan ”bordet”:
KR 6 R900 SIXX, även kallad KR Agilus, sexaxlad plockrobot från KUKA, speciellt utvecklad för snabb hantering. Matchvikt 52 kg, räckvidd 901 millimeter, lyftkapacitet 6 kilo och noggrannhet +/- 0,03 mm. Speciell egenhet: kan spela antingen från golv, tak eller vägg…
KR Agilus, som är lämplig till flera förpackningsrelaterade hanteringar som pick-and-place, etikettapplicering, försegling, pallettering, mm, har med tiden utvecklat lätt hybris och tror sig nu vara bättre än människan på det mesta…

Får Agilus sin efterlängtade revansch? Kolla videon på YouTube HÄR!

PS. Missade du den uppmärksammade pingismatchen i fjol? Klicka HÄR så kan du läsa vår artikel och se videon.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor