Fanuc utökar sin familj av kollaborativa robotar

PUBLICERAD: 19 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Fanucs nya CR-robot har beteckningen CR-15iA. Den har en kapacitet på 15 kilo.
|Den nya roboten, till vänster, kompletterar CR-familjen, som nu består av robotar med kapaciteter från fyra till 35 kilo.

Japanska robot- och automationskoncernen Fanuc utökar nu sin familj av kollaborativa robotar (CR robots) med en plock- och packningsrobot med en kapacitet på 15 kilo.

Den nya roboten har beteckningen CR-15iA och den placerar sig som nummer två i storlek efter ”storebror” CR-35iA, som har en kapacitet på 35 kilo. De mindre CR -robotar i serien har kapaciteter på 4 – 7 kilo.

Den nya roboten är speciellt användbar till arbetsuppgifter inom logistik och förpackning. Men enligt Fanuc kan den också användas i kombination med speciella sensorer för kvalitetskontroller av produkter, förpackningar,, etc. och då ta över arbetsmoment som i dag ofta är manuella, men som enkelt kan automatiseras med robotar.

Kollaborativa robotar kännetecknas av att de kan ”samarbeta”, antingen med andra robotar eller med människor. De är oftast enkla att programmera och handha och kräver i regel inga säkerhetsarrangemang i form av burar, stängsel, etc.

N.B. Robottillverkaren Fanuc planerar att expandera på den nordiska marknaden. Vi har tidigare skrivit om hur företaget nästa år kommer att öppna ett stort nordisk huvudkontor i Malmö. Läs HÄR!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx