Færch Plasts brittiske VD får ny roll i satsning på global CPET-marknad

PUBLICERAD: 22 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Danska plastförpackningstillverkaren Færch Plast A/S meddelar att man genomför förändringar i ledningen för sitt brittiska dotterbolag.
Förändringen innebär att den nuvarande VD:n i Storbritannien, Joe Iannidinardo (t.v. på bilden) den 1 februari lämnar över sin post till Jason Gale (t.h.), som kommer att fungera som såväl VD som försäljningschef i det brittiska bolaget.
Joe Iannidinardo kommer fortsättningsvis att verka i en nyinrättad position som försäljningschef för nya marknader.

”Joes nya roll ingår i Færch Plasts strategi att utnyttja den enorma globala marknadspotential som finns inom CPET (kristallint polyeten). Han och hans nya team kommer att få tillräckliga resurser och specialister, speciellt inom segmenten färdigmat och flygcatering ”, skriver Færch Plast i ett pressmeddelande.

”Joe Iannidinardo har gjort ett fantastiskt jobb som VD för den brittiska verksamheten och vi vill nu utnyttja hans kunskaper så de kommer hela koncernen till godo. Han kommer nu att få ansvar för att identifiera nya outnyttjade marknader utanför det Europa, där vi är väl etablerade som marknadsledare”, säger Færch Plasts VD Lars Gade Hansen.

Den nye VD:n Jason Gale har varit anställd i Færch Plast i 13 år och är för närvarande försäljningschef för affärsområdet Great Britain North.

”Vi är övertygade om att Jason tar verksamheten framåt in i nästa tillväxtfas, när han nu tar över vårt starka brittiska team”, kommenterar Lars Gade Hansen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx