Færch Plast övertar INTE varumärket Cryovac

PUBLICERAD: 15 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Danska plastförpackningsbolaget Færch Plast har INTE övertagit vaurmärket Cryovac från Sealed Air Corp, som vi tidigare uppgett. I en pressrelease, som Færch Plast publicerade i oktober, med anledning av bolagets köp av två Sealed Air-fabriker i Storbritannien respektive Spanien, skrev Færch Plast att man även övertagit varumärket Cryovac. Denna uppgift var alltså felaktig och ha sedermera tagits bort från Færch Plasts hemsida!
Packnews.se beklagar att vi blivit missinformerade och publicerat en felaktig uppgift
.

Daniel Nilsson, försäljningschef för Sealed Airs affärsområde Food Care Scandinavia, säger i ett samtal med redaktionen att Cryovac även i fortsättningen kommer att vara ett varumärke i Sealed Air Corp.

”Vi kommer att ha ett nära samarbete med Færch Plast, men trågen, som Færch Plast tillverkar, kommer att vara märkta ´Færch Plast´. Det är endast tråg för Darfresh On tray, som kommer att ha en Cryovac-logga, då det ingår i vårt Darfresh-koncept. Færch kommer att producera dessa tråg som partner, inte som ägare av varumärket” förklarar Daniel Nilsson.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy