Færch Plast förhandlar om köp av franska CGL Pack

PUBLICERAD: 7 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på livsmedelsförpackningar i plast tillverkaded av franska CGL Pack. (Bild CGL Pack)|”Vi är imponerade av CGL Packs omfattande produktportfölj”, säger Lars Gade Hansen, koncernchef för Faerch Plast Group.

Danska förpackningstillverkaren Færch Plast är just nu inne i exklusiva förhandlingar om köp av franska CGL Pack, som ingår i Paris-baserade förpacknings- och specialkemikoncernen PSB Industries.
Færch Plast skriver i ett pressmeddelande att man överväger att ytterligare stärka sin ställning som en viktig leverantör till den växande globala livsmedelsindustrin genom ett förvärv av CGL Pack, som främst tillverkar plastförpackningar för livsmedel, hälsa och andra konsumentprodukter.

Parternas förhandlingar går ut på att Færch Plast ska förvärva CGL Packs två produktionsenheter i Annecy och Lorient samt CGL Packs olika affärsaktiviteter och dess huvudkontor i Annecy.

Det är nu åtta månader sedan USA-baserade private equity-bolaget Advent International blev ny huvudägare till Færch Plast (Läs HÄR) och det nya ägarskapet har gett Færch Plast möjligheter till ytterligare utveckling genom förvärv och organisk tillväxt.

”Vi är imponerade av CGL Packs omfattande produktportfölj och företagets innovativa deignmöjligheter. Færch Plast har en lång historia på den franskla marknaden och vi tror att en kombination mned CGL Pack skulle vara ett utmärkt tillfälle för båda parter och ge en mycket starkare grund för att leverera ett brett högkvalitativt produktsortiment till våra kunder”, säger Lars Gade Hansen, koncernchef för Faerch Plast Group.

Færch Plast skriver i sitt pressmeddelande att förvärvet av CGL Pack – under förutsättning att det godkänns av berörda konkurrensmyndigheter – förväntas genomföras innan utgången av juli månad i år.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning