Fachpack siktar på (delvis) fysisk packmässa i september

PUBLICERAD: 8 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi planerar fortsatt för ett Fachpack men i ett hybridformat”, säger Katja Feeβ. (Bild Fachpack)

De flesta mässor i Europa är inställda i år, ett exempel är som bekant svenska Scanpack. I Tyskland håller dock mässarrangören Nürnberg Messe modet uppe och hoppas kunna arrangera förpackningsmässan Fachpack i september – men i en lite annorlunda form.

”Vi planerar fortsatt för Fachpack men i ett hybridformat, det vill säga en mässa på plats i våra lokaler i Nürnberg plus en digital satsning”, säger Katja Feeβ, som är marknadsdirektör för Fachpack.

”Vi hade ett möte nyligen med vår rådgivande styrelse där viktiga utställare är med, och det var ett mycket positivt möte”.

”Men om situationen med pandemin omöjliggör det fysiska mötet, så kommer det att bli ett enbart digitalt Fachpack. Så, med andra ord, något kommer att hända under dagarna 28 till 30 september i år!”, avslutar Katja Feeβ.

N.B.: Tilläggas bör att Scanpack troligen också blir någon form av digitalt event i slutet av oktober, dock inte med fysiska montrar. Mässledningen för Scanpack arbetar just nu med att ta fram ett upplägg.

Text Bo Wallteg

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy