Extra julklappspengar till Rottneros aktieägare

PUBLICERAD: 16 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Lagom till jul regnar det extrapengar på Rottneros aktieägare – drygt 61 miljoner kronor delas ut i en extra aktieutdelning.|Både Rottneros VD Per Lundeen

Som tidigare noterats går det allt bättre för Rottneros. Ja, t.o.m. så bra att man beslutat om extra utdelning till aktieägarna – pengar som betalas ut lagom till jul..!
Den extra utdelningen – en så kallad efterutdelning –  beslutades av en extra bolagsstämma i går, den 16 december, och bestämdes till 40 öre per aktie, vilket totalt innebär en extrautdelning på drygt 61 miljoner kronor. Den nu beslutade extrautdelningen är lika stor som den aktieutdelning för verksamhetsåret 2014, som beslutades av bolagsstämman vid ordinarie årsstämma i mars i år.

Rottneros skriver i ett pressmeddelande att beslutad avstämningsdag för erhållande av extrautdelningen är fredagen den 18 december 2015 och att utdelningen beräknas utbetalas onsdagen den 23 december, dvs dagen före julafton.

Rottneros-koncernen, som, förutom moderbolaget Rottneros AB, består av dotterbolagen Rottneros Bruk AB och Vallviks Bruk AB samt råvaruanskaffningsbolaget Rottneros Baltic SIA i Lettland, har omkring 250 anställda och omsatte verksamhetsåret 2014 cirka 1,5 miljarder kronor.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex