Explosionssäker separator från danska Kongskilde

PUBLICERAD: 12 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya explosionssäkra multiseparatorn från danska Kongskilde Industries.

Danska Kongskilde Industries har utvecklat en ny, explosionssäker så kallad RVS-separator, som är speciellt lämplig för avskiljning av processavfall vid produktion och bearbetning av papper, kartong, plast, mm.
Den nya RVS ATEX-separatorn är konstruerad av explosionssäkra komponenter, vilket innebär att den uppfyller kraven beträffande damm i explosionsklasserna ST1 och ST2 samt ATEX-standarderna ickeklassad-zon, zon 22 och 21. Det är en mycket säker lösning även för miljöer med höga dammnivåer. Kongskilde levererar den i både inom- och utomhusvarianter.
 

”Många industriföretag och försäkringsbolag vill minimera risken för dammexplosioner i samband med produktion och förarbetning av papper, kartong, plast och särskilda tillämpningar inom exempelvis biobränsle, och här är den nya separatorn ett attraktivt val”, skriver Kongskilde i ett pressmeddelande..

RVS ATEX-multiseparatorn ingår i Kongskildes pneumatiska system för utsugning av avfall från plast-, pappers-, papp- och kartongproduktion som till exempel skurna remsor och klipp från utstansat material. Med hjälp av en sug avlägsnas avfallet från produktionslinjen och transporteras via ett rörsystem till multiseparatorn, som frånskiljer avfallet.

”Vi ser en trend mot stigande krav på skydd mot dammexplosioner. Vi på Kongskilde har stor erfarenhet av att skräddarsy anläggningarna, beroende på vilka ämnen, som ska avlägsnas samt kraven på explosionsskydd”, säger Carsten Borup Jacobsen, produktchef vid Kongskilde Industries.

Den nya RVS ATEX Mulitseparatorn från Kongskilde kommer att visas på drupa 2016 i Düsseldorf 31 maj – 10 juni.

Industridivisionen inom Kongskilde Industrie, med huvudkontor i Sorø, är specialiserad på pneumatiska systemlösningar för hantering av komponenter och processavfall inom plast-, pappers- och emballageindustrin. Divisionen ingår i Kongskilde Industries-gruppen, som tillverkar jordbruksmaskiner och ägs av DLG.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x