Examen för nya designers och formgivare vid Brobygrafiska

PUBLICERAD: 1 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

25 glada och nyutexaminerade förpackningsdesigners från Brobygrafiska.|27 färska grafiska formgivare/-tekniker från den tvååriga högskoleutbildningen vid Brobygrafiska.

Den 28 april var en intensiv dag vid Brobygrafiska i Sunne, då det var examensdags för nya förpackningsdesigners och grafiska formgivare.
52 studerande vid de tvååriga yrkeshögskoleutbildningarna ”Förpackningsdesigner” och ”Grafisk formgivare/tekniker” fick då sina examensintyg samtidigt som de visade upp exempel på sina kunskaper i en uppskattad examensutställning.

”Examensutställningen är ett koncentrat av kurser, praktik,  projekt och långa kvällar på skolan. Det är den mest intensiva perioden för våra studerande. Vi som arbetar på Brobygrafiska är stolta över deras prestationer”, säger Per Branzén, verksamhetsledare Brobygrafiska.

Mer än hälften av de nyutexaminerade studenterna hade klart med jobb redan innan examen och de andra är i full gång med ansökningar. Möjligheter till anställning efter en yrkeshögskoleutbildning på Brobygrafiska är mycket goda.

”Vi har sedan 2006 examinerat 1.400 YH-studerande, som jobbar över hela Sverige och en del utomlands. Nu är det dags att addera 52 till och bidra med kompetens och arbetskraft i Sverige och andra länder”, säger Per Branzén.

En av de drygt femtio studenter, som nu tog sin examen, är Johanna Brännström, som gått den tvååriga utbildningen till  förpackningsdesigner.

”Brobygrafiska ger sina studerande sådana otroliga möjligheter att utvecklas med hjälp av allt från duktiga lärare till bra utrustning och flera praktikperioder. Jag kommer att sakna tiden på Brobygrafiska, nu när jag är klar, men ser även fram emot nya utmaningar som väntar, då jag nu ska börja jobba som grafisk designer på IKEA Communications i Älmhult, där jag hade min sista praktik”, berättar Johanna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium