EU:s farhågor satte stopp för Walki/Mondi-affären

PUBLICERAD: 15 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Nu förblir affärsområdet Industrial Packaging en viktig del i Walkis strategi“

Det blir ingen försäljning av finska Walkis affärsområde Industrial Packaging till förpackningskoncernen Mondi! EU-kommissionens invändningar fick Mondi att säga upp köpeavtalet.
Det var i maj i år, som Walki Group slöt ett avtal med Mondi Group om försäljning av Walkis fabriker i Jakobstad, Finland och i Wroclaw, Polen. Affären blev föremål för konkurrensprövning av EU-kommissionen, som uttryckte farhågor om affärens inverkan på konkurrenssituationen.

Walki skriver nu i ett pressmeddelande att avsevärd tid och möda har ägnats åt att diskutera olika lösningar, för att undanröja kommissionens farhågor, men att ingen tillfredsställande lösning har kunnat uppnås. Mondi har därför beslutat att dra tillbaka sin ansökan till kommissionen och säga upp köpeavtalet.

”Affärsområdet Industrial Packaging; inkluderande både Jakobstad och Wroclaw, förblir en viktig del av Walkis strategi. Walki förbinder sig att utveckla alla sina fabriker i Finland, Polen, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Ryssland och Kina” skriver Walkis VD och koncernchef Leif Frilund i pressmeddelandet..

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium