European Bioplastics utser ny chef för bioplastfrågor inom EU

PUBLICERAD: 16 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Joanna Dupont-Inglis har tillträtt som ny chef för EUBP:s bioplastfrågor inom EU. (Bild EuropaBio)

Organisationen European Bioplastics (EUBP), som representerar den samlade europeiska bioplastindustrin, har utsett Joanna Dupoint-Inglis till ny chef för EUBP:s bioplastfrågor inom EU. Hon tillträdde den 1 juni och är placerad i Bryssel.

EUBP skriver att bioplaster spelar en avgörande roll i målet att uppnå EU:s ”Green Deal” som innebär en övergång till en verkligt resurseffektiv ekonomi med syftet att uppnå netto-noll-tillväxt av utsläpp av växthusgaser till år 2050.

”Jag är mycket glad över att få tillträda som chef för för EUBP:s bioplastfrågor inom EU. I min egenskap av en första kontaktpunkt i Bryssel för beslutsfattare och andra relevanta politiska intressenter ser jag fram emot att lyfta fram de viktiga bidrag, som bioplaster ger för att uppnå EU: s ambitiösa gröna agenda ”, säger Joanna Dupont-Inglis i en kommentar till sin utnämning.

Innan hon anslöt till EUBP har Joanna Dupont-Inglis under en tioårsperiod innehaft flera ledande befattningar vid den biotekniska gruppen EuropaBio, bland annat som chef för industriell bioteknik och som gruppens generalsekreterare från år 2018.

”Joanna har en bred erfarenhet av bioekonomi och vi är glada att ha henne i vår organisation. Förutom hennes enastående tekniska och politiska expertis, känner vi henne också för att vara en stark lagspelare med en anmärkningsvärd social kompetens. Det här året kan vara avgörande för bioplastindustrin och Joanna kom in i EUBP i precis rätt tid”, kommenterar EUBP:s ordförande François de Bie.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x