EU-klartecken till Stora Ensos förvärv av De Jong Packaging

PUBLICERAD: 2 december 2022
UPPDATERAD: 25 januari

De Jong Packaging har sitt huvudsäte i nederländska De Lier, där man nyligen har uppfört vad som sägs vara Europas största wellpappfabrik. (Bild De Jong Packaging)|De Jong Packaging är storproducent av wellpapptråg och -lådor för färska livsmedel som frukt och grönt. (Bild De Jong Packaging)

Stora Enso har fått EU-kommissionens godkännande att fortsätta förvärvet av nederländska wellpappbolaget De Jong Packaging Group. Stora Enso skriver att slutförandet av transaktionen pågår och affären förväntas vara genomförd i början av 2023.

Det var i början av september som Stora Enso meddelade att man ska förvärva De Jong Packaging Group för ca 1.020 miljoner euro (cirka 11 miljarder kronor).

Enligt Stora Enso kommer förvärvet att accelerera Stora Ensos tillväxt inom förnybara wellpappförpackningar och innebära en fortsatt förstärkning av koncernens strategiska riktning, påskynda omsättningstillväxten, och bygga marknadsandelar inom förnybara förpackningslösningar i Europa.

De Jong Packaging är storproducent av wellpapptråg och -lådor för färska livsmedel som frukt och grönt. (Bild De Jong Packaging)

De Jong Packaging Group är en av de största producenterna av wellpappförpackningar i Benelux. Företagets produktportfölj och geografiska läge kommer att komplettera och stärka Stora Ensos erbjudande, framför allt inom förpackningar för färska livsmedel, e-handel och industri, och vara en inkörsport för Stora Enso till marknaderna i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien.

I och med förvärvet kommer Stora Ensos division Packaging Solutions att öka sin kapacitet för wellpappförpackningar med cirka 1.200 miljoner kvadratmeter till över 2.000 miljoner kvadratmeter. Det inbegriper De Jongs pågående expansionsprojekt och kommer att säkerställa en stabil grund för fortsatt tillväxt på nyckelmarknader.

Läs mer om storaffären med De Jong Packaging HÄR.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost