EU-klartecken till Stora Ensos förvärv av De Jong Packaging

PUBLICERAD: 2 december 2022
UPPDATERAD: 25 januari

De Jong Packaging har sitt huvudsäte i nederländska De Lier, där man nyligen har uppfört vad som sägs vara Europas största wellpappfabrik. (Bild De Jong Packaging)|De Jong Packaging är storproducent av wellpapptråg och -lådor för färska livsmedel som frukt och grönt. (Bild De Jong Packaging)

Stora Enso har fått EU-kommissionens godkännande att fortsätta förvärvet av nederländska wellpappbolaget De Jong Packaging Group. Stora Enso skriver att slutförandet av transaktionen pågår och affären förväntas vara genomförd i början av 2023.

Det var i början av september som Stora Enso meddelade att man ska förvärva De Jong Packaging Group för ca 1.020 miljoner euro (cirka 11 miljarder kronor).

Enligt Stora Enso kommer förvärvet att accelerera Stora Ensos tillväxt inom förnybara wellpappförpackningar och innebära en fortsatt förstärkning av koncernens strategiska riktning, påskynda omsättningstillväxten, och bygga marknadsandelar inom förnybara förpackningslösningar i Europa.

De Jong Packaging är storproducent av wellpapptråg och -lådor för färska livsmedel som frukt och grönt. (Bild De Jong Packaging)

De Jong Packaging Group är en av de största producenterna av wellpappförpackningar i Benelux. Företagets produktportfölj och geografiska läge kommer att komplettera och stärka Stora Ensos erbjudande, framför allt inom förpackningar för färska livsmedel, e-handel och industri, och vara en inkörsport för Stora Enso till marknaderna i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien.

I och med förvärvet kommer Stora Ensos division Packaging Solutions att öka sin kapacitet för wellpappförpackningar med cirka 1.200 miljoner kvadratmeter till över 2.000 miljoner kvadratmeter. Det inbegriper De Jongs pågående expansionsprojekt och kommer att säkerställa en stabil grund för fortsatt tillväxt på nyckelmarknader.

Läs mer om storaffären med De Jong Packaging HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx