Etikettleverantören Nordvalls köper tryckeri i Storbritannien

PUBLICERAD: 11 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska etikettleverantören Nordvalls i skånska Sjöbo etablerar sin första produktionsenhet utanför Sverige genom köpet av brittiska Watermill Press utanför Manchester. Bilden är en interiör från Nordvalls etiketryckeri i Sjöbo. (Bild Nordvalls)||”Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv”, säger Patrik Jenemark. (Bild Nordvalls)

Sjöbobaserade Nordvalls, som är ett av Sveriges största etikettryckerier, förvärvar engelska Watermill Press Ltd, beläget i Bradford, strax utanför Manchester i Storbritannien. Köpet innebär Nordvalls första etablering av en produktionsenhet utanför Sverige.

Nordvalls skriver i ett pressmeddelande att med köpet av Watermill Press växer Nordvalls i omsättning och personalstyrka och adderar en välskött verksamhet med stor kunskap om etiketter för identifikation.

”Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv”, säger Patrik Jenemark. (Bild Nordvalls)

Watermill Press producerar etiketter för identifikation med livsmedelsföretag som en viktig kundgrupp. Tryckeriet startades 1994 och har fram till idag drivits av sina tre grundare. Genom förvärvet blir Watermill Press med 28 anställda och en omsättning på 100 miljoner kronor också en del av Lübeckbaserade företagskoncernen Possehl Group, där Nordvalls ingår.

”Nordvalls har som mål att växa med lönsamhet och Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv. Watermill Press arbetar med långsiktiga och nära kundrelationer och har precis som vi en modern maskinpark”, säger Nordvalls VD Patrik Jenemark.

Dale Deacon fortsätter som VD i Watermill Press. (Bild LinkedIn)

Förvärvet av Watermill Press ger Nordvalls en närvaro på den brittiska marknaden för självhäftande etiketter och identifikationslösningar. Med köpet hoppas man också befästa kompetensen inom identifikation i olika produktionsprocesser.

Den engelska verksamheten kommer att fortsätta att drivas i oförändrad regi med Dale Deacon som verkställande direktör.

Inga uppgifter om förvärvets ekonomiska villkor, etc. har offentliggjorts.

————————————-
Nordvalls grundades 1907 i skånska Sjöbo, där huvudkontoret fortfarande ligger. 2012 förvärvade
tryckeriet sin andra produktionsenhet i Kungälv, utanför Göteborg. Sedan 2017 ingår Nordvalls i Possehl Group, en företagskoncern med säte i tyska Lübeck.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning