Etikettleverantören Nordvalls köper tryckeri i Storbritannien

PUBLICERAD: 11 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Svenska etikettleverantören Nordvalls i skånska Sjöbo etablerar sin första produktionsenhet utanför Sverige genom köpet av brittiska Watermill Press utanför Manchester. Bilden är en interiör från Nordvalls etiketryckeri i Sjöbo. (Bild Nordvalls)||”Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv”, säger Patrik Jenemark. (Bild Nordvalls)

Sjöbobaserade Nordvalls, som är ett av Sveriges största etikettryckerier, förvärvar engelska Watermill Press Ltd, beläget i Bradford, strax utanför Manchester i Storbritannien. Köpet innebär Nordvalls första etablering av en produktionsenhet utanför Sverige.

Nordvalls skriver i ett pressmeddelande att med köpet av Watermill Press växer Nordvalls i omsättning och personalstyrka och adderar en välskött verksamhet med stor kunskap om etiketter för identifikation.

”Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv”, säger Patrik Jenemark. (Bild Nordvalls)

Watermill Press producerar etiketter för identifikation med livsmedelsföretag som en viktig kundgrupp. Tryckeriet startades 1994 och har fram till idag drivits av sina tre grundare. Genom förvärvet blir Watermill Press med 28 anställda och en omsättning på 100 miljoner kronor också en del av Lübeckbaserade företagskoncernen Possehl Group, där Nordvalls ingår.

”Nordvalls har som mål att växa med lönsamhet och Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv. Watermill Press arbetar med långsiktiga och nära kundrelationer och har precis som vi en modern maskinpark”, säger Nordvalls VD Patrik Jenemark.

Dale Deacon fortsätter som VD i Watermill Press. (Bild LinkedIn)

Förvärvet av Watermill Press ger Nordvalls en närvaro på den brittiska marknaden för självhäftande etiketter och identifikationslösningar. Med köpet hoppas man också befästa kompetensen inom identifikation i olika produktionsprocesser.

Den engelska verksamheten kommer att fortsätta att drivas i oförändrad regi med Dale Deacon som verkställande direktör.

Inga uppgifter om förvärvets ekonomiska villkor, etc. har offentliggjorts.

————————————-
Nordvalls grundades 1907 i skånska Sjöbo, där huvudkontoret fortfarande ligger. 2012 förvärvade
tryckeriet sin andra produktionsenhet i Kungälv, utanför Göteborg. Sedan 2017 ingår Nordvalls i Possehl Group, en företagskoncern med säte i tyska Lübeck.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x