Etikettjätten Avery Dennison invigde ny fabrik i Luxembourg

PUBLICERAD: 10 oktober 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Invigningsbandet klipps av fr. v.: Jeroen Diderich och Kamran Kian från Avery Dennison samt Etienne Schneider, vice premiärminister och ekonomimintser i Luxembourg. (Bild Avery Dennison)

Globala etikettjätten Avery Dennison har invigt en ny produktionsanläggning i Luxembourg. Fabriken ligger i anslutning till koncernens europeiska huvudkontor i Rodange och investeringskostnaderna uppgår till 65 miljoner US-dollar (ca 650 miljoner kronor).

Avery Dennison skriver i ett pressmeddelande att investeringen är en av koncernens globalt största satsningar på senare år.

”Den här investeringen skapar flera fördelar för Avery Dennison i Europa. Den ger oss ett mer flexibelt och smidigt produktionsnätverk, ökar vår förmåga att möta produktionstoppar och svängningar i kundernas efterfrågan”, säger Tim Presto, vice president of supply chain & operations Europe.

I den nya fabriken finns bland annat en multifunktionell beläggningslinje utrustad med senaste teknik och med tillhörande slitsningskapacitet. Fabriken har också en ny förpackningslinje och ett automatiserat lager.

Med den nya fabriken har Avery Dennison ökat sitt totala utrymme i Rodange med 12.000 kvadratmeter. Företaget skriver att den nya anläggningen är utformad för att ge maximala hållbarhetsfördelar vad avser avfallshantering, energiförbrukning och effektiv vattenanvändning. Genom att fabriken ligger närmare flera av bolagets stora kunder i Europa, räknar Avery Dennison med att kortare leveransavstånd ska ge en årlig utsläppsminskning på 700 ton koldioxid.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy