Etikettföretaget Nordvalls effektiviserar och varslar

PUBLICERAD: 14 december 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi befinner oss i en stor förändringsprocess”

Ledande etikettleverantören Nordvalls, med huvudsäte i skånska Sjöbo, meddelar att man som en följd av omställningsprocessen i branschen och en svagare efterfrågan på marknaden effektiviserar verksamheten och att man har lagt ett varsel om uppsägning för tio personer vid anläggningen i Sjöbo samt tre i Kungälv. Personalen är informerad och förhandlingar med de fackliga organisationerna har inletts.

”Vår bransch befinner sig i en stor omställning, där våra kunder önskar kortare produktionsserie och fler varianter av sina etiketter. Vi har de senaste åren brottats med låg tillväxt och sjunkande marginaler. Därför befinner vi oss i en stor förändringsprocess, där vi måste fokusera på områden, där vårt kunnande skapar mervärden för våra kunder”, säger Nordvalls VD Patrik Jenemark.

Samtidigt satsar Nordvalls vidare för att skapa en förbättrad konkurrenskraft.

”Nordvalls har på mindre än ett år investerat närmare 30 miljoner kronor. Vi är Sveriges största etikettproducent och har den modernaste digitalavdelningen med två nya HP 6800 tryckpressar och tillhörande efterbearbetningsutrustning”, säger Patrik Jenemark.

—————————————————–
Nordvalls är ett familjeföretag i tredje generation. Idag är man drygt 110 medarbetare och omsätter 235 miljoner kronor. Försäljning och produktion äger rum i Sjöbo och Kungälv. Företaget har även försäljningskontor i Jönköping, Stockholm och Falun samt i Hamburg, Tyskland.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax