Etikettföretaget Nordvalls blir alltmer digitaliserat

PUBLICERAD: 10 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Det skulle inte förvåna mig om vi är digitala fullt ut om några år”|säger Nordvalls VD Patrik Jenemark.

Etikettproducenten Nordvalls i skånska Sjöbo blir alltmer digitaliserade i sin produktion. I dag har man två HP Indigo digitala tryckpressar, vilka tillsammans svarar för 15 procent av företagets etikettproduktion, men VD Patrik Jenemark säger att det skulle inte förvåna honom om man är 100 procent digitaliserade om ett par år, om den nuvarande utvecklingen fortsätter.

”Vi har fyllt vår första HP Indigo WS6800 mer och mer månad för månad och pressen går nu i treskift. Redan efter sex månader nådde vi break even. Hade vi inte sett den goda utveckling och lönsamhet, som maskinen uppvisat, hade vi förstås inte valt att gå vidare”, säger Patrik Jenemark.

Nordvalls har i dag två HP Indigo WS6800 digitala tryckpressar, vilka har levererats av Göteborgsbaserade Visutech, som sedan 1994 är HP Indigos partner i Norden.

”Vår andra HP Indigo WS6800, som utöver lack och stans även erbjuder avancerad efterbehandling med applikationer som hotfoil m.m. är i full produktion. Idag är vi till 15 procent digitala. Om ett par år skulle det inte förvåna mig om utvecklingen tagit oss till att bli digitaliserade fullt ut”, menar Patrik Jenemark.

Enligt Nordvalls är en av förddelarna med digital etikettproduktion att man får nya nivåer av kvalitet och produktionshastighet, vilket skapar lönsamhet och utökad flexibilitet till fördel för kunderna.

”Vi hanterar idag fler förfrågningar och erbjuder våra kunder utökade valmöjligheter ´on demand´ utan extra kostnader. Det ger oss en viktig styrka i en bransch med tuff konkurrens”, säger Patrik Jenemark.

Med två högpresterande HP Indigo-maskiner har Nordvalls också kunna minska sin lagerhållning avsevärt, vilket logistiskt sett skapar betydande lättnad och ger en mer effektiv produktion.

”I samband med vår digitala satsning har våra operatörer och biträden erbjudits möjligheter med omfattande utbildningspaket, vilket också stärker oss”, avslutar Patrik Jenemark.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x