Etikettföretaget Nile AB flyttar in i nya skräddarsydda lokaler

PUBLICERAD: 14 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Interiör från Nile AB:s nya lokaler i Ängelholm. Till vänster Niles VD Peter Nilsson och till höger Björn Larsson, VD för Brännborn Fastigheter. (Bild Brännborn Fastigheter)

Etikettföretaget Nile AB, före detta Herpatech, är sedan 2015 etablerat i Ängelholm. Det snabbväxande bolaget flyttar nu in i en ny skräddarsydd, hypermodern anläggning i östra Ängelholm.

De nya lokalerna är utvecklade i nära samarbete med fastighetsägaren Brännborn Fastigheter och anpassade för Niles speciella etikettproduktion, som bland annat omfattar smarta självhäftande etiketter för en rad olika branscher. En av branscherna är diagnostik och hälsovård, där de smarta etiketterna kan användas för att övervaka och kommunicera till exempel puls, blodtryck, syreupptagning och blodsockerhalt.

”Etiketterna innehåller i många fall printade sensorer som kan kommunicera och leverera data om olika tillstånd på den yta de är fästa på”, säger Peter Nilsson, grundare och VD för Nile.

Utveckling och tillverkning av de smarta etiketterna kräver en klinisk, sluten miljö. Utveckling och bygge av den nya anläggningen har därför tagit sin lilla tid.

”Vi är grundliga i allt vi gör. Det här har varit en stor utmaning, men tillsammans med Brännborn Fastigheter och deras byggpartner Treano Bygg är vi nu i mål”, säger Peter Nilsson.

I samband med inflyttningen tar en två år lång resa slut och en ny resa börjar.

”Nile och Brännborn Fastigheter fortsätter sin långsiktiga resa”, säger Björn Larsson, VD för fastighetsägaren Brännborn Fastigheter.

”Vi är i ständig utveckling och ser inga begränsningar för vår verksamhet. Det känns gott att kunna expandera och skapa sysselsättning i Ängelholm”, avslutar Peter Nilsson.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x