Etikettföretaget Nile AB flyttar in i nya skräddarsydda lokaler

PUBLICERAD: 14 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Interiör från Nile AB:s nya lokaler i Ängelholm. Till vänster Niles VD Peter Nilsson och till höger Björn Larsson, VD för Brännborn Fastigheter. (Bild Brännborn Fastigheter)

Etikettföretaget Nile AB, före detta Herpatech, är sedan 2015 etablerat i Ängelholm. Det snabbväxande bolaget flyttar nu in i en ny skräddarsydd, hypermodern anläggning i östra Ängelholm.

De nya lokalerna är utvecklade i nära samarbete med fastighetsägaren Brännborn Fastigheter och anpassade för Niles speciella etikettproduktion, som bland annat omfattar smarta självhäftande etiketter för en rad olika branscher. En av branscherna är diagnostik och hälsovård, där de smarta etiketterna kan användas för att övervaka och kommunicera till exempel puls, blodtryck, syreupptagning och blodsockerhalt.

”Etiketterna innehåller i många fall printade sensorer som kan kommunicera och leverera data om olika tillstånd på den yta de är fästa på”, säger Peter Nilsson, grundare och VD för Nile.

Utveckling och tillverkning av de smarta etiketterna kräver en klinisk, sluten miljö. Utveckling och bygge av den nya anläggningen har därför tagit sin lilla tid.

”Vi är grundliga i allt vi gör. Det här har varit en stor utmaning, men tillsammans med Brännborn Fastigheter och deras byggpartner Treano Bygg är vi nu i mål”, säger Peter Nilsson.

I samband med inflyttningen tar en två år lång resa slut och en ny resa börjar.

”Nile och Brännborn Fastigheter fortsätter sin långsiktiga resa”, säger Björn Larsson, VD för fastighetsägaren Brännborn Fastigheter.

”Vi är i ständig utveckling och ser inga begränsningar för vår verksamhet. Det känns gott att kunna expandera och skapa sysselsättning i Ängelholm”, avslutar Peter Nilsson.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy