Etikettföretaget Jigraf breddar med en HP Indigo WS6800

PUBLICERAD: 15 december 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Jigraf i Landskrona har investerat i en HP Indigo WS6800 digital etikettpress.

Två UV-inkjetprintrar och en HP Indigo var alternativen, när etikettryckeriet Jigraf ville uppgradera sin digitala kapacitet. Beslutet satt långt inne och tog över ett år.
”Vi valde HP Indigo WS6800 främst för att det är en extremt flexibel maskin, som trycker på i princip alla material och det passade våra behov, säger Mats Jarlebrink, en av två bröder, som driver familjeföretaget Jigraf.

Jigraf i Landskrona är ett renodlat etikettryckeri, som tryckt självhäftande etiketter för relativt stora kunder sedan 1980. Ända sedan starten har företaget erbjudit digitaltryck, först som svart/vitt, men från början av 2000-talet även i fyrfärg. För att utöka kapaciteten investerade Jigraf år 2009 i en HP Indigo WS4000.
 
När det åter igen var dags att uppgradera den digitala kapaciteten förra året, gjorde Jigraf en ordentlig analys av de olika alternativen på marknaden. 

”Vi höll på i nästan ett år och reste runt och testade olika tekniker. I slutet hade vi tre alternativ, HP Indigo och två UV-inkjetprintrar”, berättar Mats Jarlebrink.

Beslutet togs, när man fick möjlighet att besöka HP Experience Center i Barcelona.

”Då kunde vi med egna ögon se vilka möjligheter, som finns med HP Indigo”, säger Mats Jarlebrink.

Med den nya tryckpressen HP Indigo WS6800, som kommer att installeras i mitten av januari 2017, får Jigraf framför allt ett bredare alternativ, med betydligt fler möjligheter att serva sina kunder. Dessutom ökas den digitala kapaciteten med 4-5 gånger.
 
”Det här blir vår digitala basmaskin, som kommer att stå och rulla dag efter dag och serva många olika behov”, konstaterar Mats Jarlebrink.

Jigrafs nya digitala etikettryckpress levereras av Göteborgsbaserade Visutech, som är HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x