Etikettföretag i Kina går med i Raflatacs RafCycle-program

PUBLICERAD: 6 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Etikettkonverteraren Hangzhou Changli blev första kinesiska företag att certifieras som RafCycle-partner.

Finska UPM Raflatacs RafCycle-program för återvinning av releasepapper och etikettspill får alltfler användare och nu har konceptet även expanderat till Kina.
RafCycle-tjänsterna lanserades i samband med ett kundevent på Raflatac kinesiska produktionsanläggning i Changshu den 6 december. Första företag att ansluta sig och tilldelas det speciella RafCycle-partner-certifikatet var etikettkonverteraren Hangzhou Changli.

Det kinesiska etikettföretagets anslutning till RafCycle var inte bara premiär för Kina – det var också den hundrade partnern på global basis, som anslutit sig till det uppmärksammade återvinningsprogrammet.

Raflatac skriver i ett pressmeddelande att antalet RafCycle-partners har ökat alltmer under årens lopp, eftersom hållbarhet har blivit en av de viktigaste drivkrafterna inom etikettindustrin. Idag återvinns mer än 10.000 ton etikettspill bara i Europa genom RafCycle-programmet. UPM Raflatac söker aktivt efter nya RafCycle-partners och expansionen till Kina är ett viktigt steg i denna process.

Releasepapper från etikettkonvertering, som genereras i Kina, kommer att samlas in och transporteras till företaget Hangzhou Fulun Ecology Technology Co., Ltd., där det omvandlas till massa och nya pappersprodukter.

”Återvinningen av pappersbaserad etikettliner är en sluten loop-lösning och ett lysande exempel på hållbarhet” , säger Sharon Xiao, som är uthållighetsansvarig för UPM Raflatac i Asia/Pacific-regionen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432