Estrella-ägaren Intersnack får pallanläggningar från Dynatec

PUBLICERAD: 16 december 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Glada Dynatec-medarbetare firar kontraktet med Estrella-produccenten Intersnack. Fr. v.: Kim Erik Schaanning Dynatec AS, Andreas Bohrén VD Dynatec AB og Tore Enes Dynatec AS. (Bild Dynatec)

Skandinaviska automations- och materialhanteringsspecialisten Dynatec Group ska leverera omfattande palletteringslösningar till företaget Intersnack, som är en av de största snacksproducenterna i Europa med bl a välkända Estrella i sin varumärkesportfölj.

Anläggningarna ska uppföras i Intersnacks två fabriker i Sverige och Norge och kommer att uppfylla fabrikernas palletteringsbehov såväl i dag som i framtiden.

De aktuella palletteringsanläggningarna kommer att få en total kapacitet på 400 sträckfilmade, etikettförsedda och dubbelstaplade pallar i timmen.

Palletteringsanläggningar baseras på Dynatec Matrix, som är ett innovativt konceptet för höghastighetspalletterare. Dynatec Matrix ger en extremt kompakt, redundant och flexibel lösning, designad för att maximera den totala utrustningens effektivitet (OEE).

De två anläggningarna kommer att installeras under år 2020.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax