Eson Pacs VD och koncernchef avgår

PUBLICERAD: 1 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Michael Bolin avgår som VD och koncernchef för Eson Pac Group.|Tillförordnad VD är Lars Richardson

Styrelsen i Eson Pac har den 28 januari kommit överens med Michael Bolin att han ersätts i sin position som VD och koncernchef för Eson Pac Group. 
Som tillförordnad VD kommer Lars Richardson att inträda. Lars innehar även befattningen som COO för etikettverksamheten i Eson Pac.
 

I samband med förändringar i ägarstrukturen, där Inter IKEA Investments förvärvade en aktiemajoritet i bolaget av Postnord och grundarfamiljen Eliasson, är Eson Pac på väg in i en ny fas i sin utvecklingsresa. Det är med denna bakgrund det är styrelsens samlade bedömning att det är ett bra tillfälle att byta ledarskap i företagsgruppen. 

”Vi går in i en ambitiös expansionsfas och i samband med det känns det naturligt att låta en ny VD och koncernchef ta sig an de nya utmaningarna och målsättningarna, som för företaget in i nästa fas”, säger Fredrik Ståhl, styrelseordförande för Eson Pac Group. 

”Under många år har Michael på ett utmärkt sätt bidragit till Eson Pacs positiva utveckling. När Michael kom till Eson Pac var vi fortfarande en relativt liten spelare på den svenska förpackningsmarknaden och har under hans tid utvecklats till att bli en stor nordisk aktör med en tydlig ambition om tillväxt i Europa. I tillägg har Eson Pacs produktutbud kraftigt breddats under senare år till att nu kunna erbjuda kompletta förpackningslösningar. Eson Pac erbjuder idag bl.a. kartongförpackningar, etiketter & bipacksedlar”, avslutar Fredrik Ståhl.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x