Eson Pac tillsätter ny vd

PUBLICERAD: 16 april 2020
UPPDATERAD: 31 januari
Eson Pacs nya vd Mårten Frostne och ekonomichef Wilhelm Aminoff. Foto: Eson Pac

Producenten av läkemedelsförpackningar, Eson Pac i Veddige, har fått en ny vd som närmast kommer från en säkerhetsleverantör.

Mårten Frostne har lämnat vd-posten hos säkerhetsleverantören Assa Abloy-Aptus. Istället tar han över som vd för förpackningsleverantören Eson Pac Group som på senare år alltmer har specialiserat sig inom läkemedelsförpackningar.

Veddigeföretaget skriver på sin sajt att ”Mårten tar med sig en mängd erfarenheter och är fast förankrad i operativ excellens och turnaround-möjligheter.”

– Jag ser verkligen fram emot att gå med Eson Pac och lära känna verksamheten. du i organisationen liksom kunder. Jag anser att vi är en mycket kundorienterad organisation, de investeringar som görs i driften och verksamheten inom det växande Pharma-segmentet, vi har en stor möjlighet att skapa långsiktigt värde för såväl kunder som ägare. För att göra detta är det viktigt att alla delar av organisationen arbetar tillsammans som ett team, säger Frostne i ett uttalande.

Mårten började sin nya anställning på Eson Pac 14 april.

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}