Eson Pac investerar och ökar kapaciteten på flera områden

PUBLICERAD: 22 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Eson Pac investerar bland annat i en Bobst Expertcut 106 PER 3.0 separeringsstans….|… och i en Heidelberg Speedmaster SX102-2-P tryckpress.

Förpackningstillverkaren Eson Pac skriver i ett pressmeddelande att man gör flera nya investeringar och utökar sin kapacitet inom flera områden.

För att komplettera den nuvarande tillverkningen av leaflet & booklet har man investerat i en Heidelberg Speedmaster SX102-2-P tryckpress.

”En ihållande trend visar behov av ytterligare information på leaflet och booklet från våra läkemedelskunder. Detta i linje med stundande utökat lagkrav. Detta påverkar den faktiska arkstorleken, liksom behovet av mer komplexa falsningskonstruktioner. Under årens lopp har vi skapat kapacitet för att möta kundkraven. Genom denna investering tar vi nästa steg och dubblar vår nuvarande kapacitet på såväl leaflet som booklet i storformat. Tryckpressen har samma plattform, som vår nuvarande utrustning, vilket ger oss stora fördelar och synergier”, säger Niklas Bengtsson, försäljningsdirektör på Eson Pac Group och tillägger:
”För att helt knyta ihop säcken investera vi även i ytterligare en falsmaskin”.

Samtidigt gör Eson Pac en tredje investering genom att införskaffa en Bobst Expertcut 106 PER 3.0 – en separeringsstans, som ökar kapaciteten för kartongproduktionen och ger nya stora fördelar för framtiden.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432